Meglepő fogás nyert az idei Magyarország étele versenyen

A 2023-as verseny tematikáját Petőfi Sándor köré fűzték.

Kiskunsági préselt malacarc fantázianevű fogásával a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata zsebelte be az első helyezést a 2023-as Magyarország étele szakácsverseny döntőjében.

A Felcsúton rendezett verseny második helyét a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata foglalta el, a Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával. A harmadik helyen pedig a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételalkotásával.

A zsűri megtekinti a kész alkotásokat
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A januári elődöntőből 12 csapat jutott a most szombaton rendezett döntőbe.

Az idei verseny tematikája a 200 éve született Petőfi Sándort állította fókuszba.

Emiatt elvárás volt, hogy a megalkotott fogás és a csapat fantázianeve is a költő életéhez vagy az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz legyen köthető. A maximum 4 elemből álló innovatív, de populáris ételalkotások esetében szintén elvárás volt, hogy azok akár nagy adagszámban is előállíthatók legyenek egy alapfelszereltségű konyhán.

Az fogások elkészítése során kulcsfontosságú volt a tradíció és a regionális hazai alapanyagok megjelenése is.

Kötelezően használandó elem volt továbbá a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk