A Kiskunsági préselt malacarc fantázianevű fogásával a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata zsebelte be az első helyezést a 2023-as Magyarország étele szakácsverseny döntőjében.
A Felcsúton rendezett verseny második helyét a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata foglalta el, a Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával. A harmadik helyen pedig a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételalkotásával.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A januári elődöntőből 12 csapat jutott a most szombaton rendezett döntőbe.
Az idei verseny tematikája a 200 éve született Petőfi Sándort állította fókuszba.
Emiatt elvárás volt, hogy a megalkotott fogás és a csapat fantázianeve is a költő életéhez vagy az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz legyen köthető. A maximum 4 elemből álló innovatív, de populáris ételalkotások esetében szintén elvárás volt, hogy azok akár nagy adagszámban is előállíthatók legyenek egy alapfelszereltségű konyhán.
Az fogások elkészítése során kulcsfontosságú volt a tradíció és a regionális hazai alapanyagok megjelenése is.
Kötelezően használandó elem volt továbbá a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: