Lerántotta a leplet a gyártó arról, hogy ennek a zselés kedvencnek melyik az alja, és melyik a teteje

A gyártó elárulta, pontosan hogyan is működik ez a finomság "hivatalosan" - az biztos, hogy meglepődsz majd, melyik az alja, és melyik a teteje!

Megvan ez az édesség, aminek a teteje gyümölcszselével van töltve, és bele van mártva csokoládéba? A piskótatallér hatalmas népszerűségnek örvendett gyerekkoromban, amit én speciel mindig osztálykirándulásra vittem magammal, mert anyukám akkor volt csak hajlandó nekem venni - de sokunk örömére még most is kapható.

Getty

A kiránduláson nálunk két dolog miatt folyt ezzel a sütivel kapcsolatban a vita:

Az egyik: mindenki szerint máshogy kell enni. Voltak, akik simán ,"normálisan", harapva fogyasztották, de akadtak olyanok (többek között én is), akik először a zselét harapták le róla, majd a végén a piskótát.

A másik kérdéses pont ez volt: melyik az alja és a teteje? Én eddig biztosan hazugságban éltem, ugyanis teljesen fordítva képzeltem el és tálaltam ezt a finomságot. Véleményem szerint ugyanis a csokis fele a sütemény teteje.

A Mirror cikkéből kiderült, hogy ezeknél a fajta zselés-csokis finomságoknál (mert nem csak nálunk létezik ilyesmi) a gyártó eredetileg a csokis részt szánta az aljának, a piskótát pedig a tetejének. Ahogy az várható volt, az internetezők teljesen ledöbbentek a megfejtésen, de végre tisztázódott ez a nagyon fontos kérdés!

(*Fontos megemlíteni, hogy ezt az Egyesült Királyságban kapható Jaffa cakes termékek forgalmazói állítják, így simán előfordulhat, hogy a magyar gyártók nem értenek egyet.)

Ti is azt hittétek, hogy a csokis rész a teteje?

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...