A Lidl Magyarország meghosszabbítja együttműködését, és további 60 millió forinttal támogatja a Heim Pál Gyermekkórházat.
A vállalat újabb élelmiszeradománya hozzájárul a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetéséhez, egyúttal közvetve tovább erősíti az együttműködést a hazai termelőkkel és élelmiszeripari vállalkozásokkal, hiszen az élelmiszerek túlnyomó többsége magyar beszállítóktól származik.
A Lidl Magyarország társadalmi felelősségvállalási programjának keretében egy évvel ezelőtt írt alá hosszútávú együttműködési megállapodást a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvánnyal, azzal a nem titkolt céllal, hogy elősegítse a kórházban fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének fejlesztését. Az elmúlt egy év során a vállalat havi 5 millió forint, vagyis összesen 60 millió forint értékben nyújtott támogatást minden élelmiszercsoportra kiterjedően. A támogatásnak köszönhetően többek között több, mint 7 tonna friss zöldség és gyümölcs, közel 5 és fél tonna friss, kiváló minőségű hús, 3 tonna felvágott, 2 tonna sajt, közel 12 ezer liter tej és több mint 2600 db joghurt került a gyermekek tányérjára, míg a kisebbeknek 14.300 db bébiétel is jutott.
„Nagyon örülünk, hogy a Lidl Magyarország újabb egy évre vállalja ezt a hatalmas támogatást. Az elmúlt időszakban észrevehetően javult az élelmezés színvonala a kiváló minőségű áruk szállításával és így az elkövetkező egy évben sem kell a betegélelmezés alapanyagainak hiánya, illetve rosszabb minősége miatt gyengébb tápértékű ételeket adni a gyerekeknek. A betegellátásban és ezen belül a beteg gyerekek gyógyításában az élelmezés fontos tényező. Köszönjük a Lidl Magyarország vezetőinek, dolgozóinak, hogy ilyen módon hozzájárulnak a gyerekek gyógyulásához.” – mondta Smrz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A vállalat az együttműködés sikereit látva döntött úgy, hogy további egy évre meghosszabbítja a támogatási szerződést, mellyel kapcsolatban Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta: „Az alapítványnak nyújtott támogatásunk két aspektusból is fontos vállalatunk számára. Egyrészt évente átlagosan több mint 35 ezer beteg gyermek egészséges étkeztetéséhez, gyorsabb felépüléséhez járulunk hozzá, másrészt tovább erősítjük azon törekvésünket, hogy a hazai gazdaságokkal stabil és hosszú távú együttműködést alakítsunk ki, hiszen adományunk túlnyomó többsége magyar beszállítóktól származik.”
A szállítmányok a jövőben is az intézmény igényeihez igazodnak, összetételüket minden hónapban a kórház élelmezési osztálya állítja össze, az áruházlánc pedig a termékek biztosításán túl a kiszállításról is gondoskodik.
Az áruházlánc felelős vállalatként évek óta nagy hangsúlyt fektet az egészséges táplálkozás és az egészségtudatos életmód népszerűsítésére és a hátrányos helyzetű gyermekek és családtagjaik támogatására. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak nyújtott támogatásán túl az idei évben eddig 116 millió forint értékű adománnyal járult hozzá több száz rászoruló magyar család megsegítéséhez a partner alapítványok segélyprogramjain keresztül.
2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A mai nap kevés lesz az időnk főzőcskére, mert próbálunk mindent IS menedzselni az ünnepekre, szóval gyors leves és főétel készül. A süti pedig karácsonyi, természetesen.
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Az idei karácsonyi hét során sem szenvedünk majd hiányt gyönyörű és finom ünnepi fogásokból, a klasszikusok mellett pedig különlegesebb megoldások is várnak titeket: levesek, főételek, sütemények az év legszebb időszakára!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...