Ekkora citromot még nem láttál! – Csecsemő nagyságú gyümölcs termett Ausztráliában

Úgy tűnik, Ausztráliában nem csak a pókok nagyobbak, mint a világ más tájain, olykor még a gyümölcsök is soha nem látott méretűre tudnak nőni...

Nem mindennapi méretű gyümölcsre lett figyelmes a 24.hu. Az óriási citrom Ausztráliában termett meg, és egy Melissa Palinkas nevű ausztrál séf osztotta meg saját Instagramján. A gyümölcs a monstre citrusfélék családjába tartozik, fogyasztásra teljesen alkalmas, sőt, salátákba és süteményekbe is jól passzol.

A képen a júniusban megtermett ponderosa citrom látható, és bár az rögtön feltűnik, hogy csaknem hússzor akkora a gyümölcs, mint egy átlagos citrom, súlya sem elhanyagolható: ez a darab csaknem 2,6 kilogramm volt.

A Perth-ben élő séf és étteremtulajdonos végül nem italként, hanem egy salátába csempészte bele az édes citrom levét és héját, elmondása szerint italnak túl édes lett volna. Melissa Palinkas szerint a citrom középső része olyan, mint az ausztrál kaviár citrom, lédús gyöngyökből áll, íze pedig egyáltalán nem kesernyés. A citromnak nem mellesleg nagyon vastag a héja, de húsos része még önmagában is háromszor akkora, mint egy normál citrom.

Te mire használnál fel egy ekkora citromot?


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...