A kedvelt olasz zöldfűszer, amit meglepően sokan hamisítanak

Talán hihetetlennek hangzik, hogy a fűszernövények eredetiségével is át akarnak minket verni, sajnos azonban igaz ez az állítás. Nézzük, melyiket hamisítják a legtöbbször!

A lengyel Food Fakty Portal cikke szerint az egyik legtöbbször hamisított fűszer az oregánó, de ezen kívül más növényeket is előszeretettel adnak el másnak, mint amik valójában. Mint mondják, folyamatosan próbálják a hatóságok kiszúrni a hamisítványokat, de fontos, hogy mi, fogyasztók is figyeljünk arra, milyen fűszert vásárolunk.

Már a fűszereket is hamisítják, nem csak a mézet

Miért pont az oregánó?

Az oregánónak számos egészségügyi hatása van, melyet nemcsak a konyhában tud kamatoztatni, hanem a különböző kozmetikumokban és a gyógyászatban is.

Remek gyulladásgátló, parazita-, gomba- és vírusellenes, továbbá antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és kiváló hatással van a májra.

Éppen ezen tulajdonsága miatt fordulhat elő az, hogy szívesen hamisítják.

Klasszikus bruschetta

Az olaszok nemzeti étele, amit mi is bármikor elkészíthetünk 10 perc alatt! Friss nyári falatok, amiből sosem elég! :)

A cikk alapján az oregánót a legtöbb esetben mirtusz-, olajfa-, babér-, mogyoró- és majoránnalevéllel, illetve sóskával vagy kakukkfűvel helyettesítik. Ha nem szeretnénk tehát a csalók áldozatává válni, a legjobb, ha odafigyelünk arra, hogy megbízható forrásból származzon a fűszerünk, lehetőleg valamelyik ismert márkától.

Forrásunk volt.


További gasztrotartalmat itt találsz:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!