A kedvelt olasz zöldfűszer, amit meglepően sokan hamisítanak

Talán hihetetlennek hangzik, hogy a fűszernövények eredetiségével is át akarnak minket verni, sajnos azonban igaz ez az állítás. Nézzük, melyiket hamisítják a legtöbbször!

A lengyel Food Fakty Portal cikke szerint az egyik legtöbbször hamisított fűszer az oregánó, de ezen kívül más növényeket is előszeretettel adnak el másnak, mint amik valójában. Mint mondják, folyamatosan próbálják a hatóságok kiszúrni a hamisítványokat, de fontos, hogy mi, fogyasztók is figyeljünk arra, milyen fűszert vásárolunk.

Már a fűszereket is hamisítják, nem csak a mézet

Miért pont az oregánó?

Az oregánónak számos egészségügyi hatása van, melyet nemcsak a konyhában tud kamatoztatni, hanem a különböző kozmetikumokban és a gyógyászatban is.

Remek gyulladásgátló, parazita-, gomba- és vírusellenes, továbbá antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és kiváló hatással van a májra.

Éppen ezen tulajdonsága miatt fordulhat elő az, hogy szívesen hamisítják.

Klasszikus bruschetta

Az olaszok nemzeti étele, amit mi is bármikor elkészíthetünk 10 perc alatt! Friss nyári falatok, amiből sosem elég! :)

A cikk alapján az oregánót a legtöbb esetben mirtusz-, olajfa-, babér-, mogyoró- és majoránnalevéllel, illetve sóskával vagy kakukkfűvel helyettesítik. Ha nem szeretnénk tehát a csalók áldozatává válni, a legjobb, ha odafigyelünk arra, hogy megbízható forrásból származzon a fűszerünk, lehetőleg valamelyik ismert márkától.

Forrásunk volt.


További gasztrotartalmat itt találsz:

Legújabb receptek

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...