Házi oldat az orchideádnak, ha óriási virágokat szeretnél

A sokféle színben pompázó orchideákat egyre többen választják otthonuk szobanövényének. A dekoratív, kissé törékeny orchidea nagyon jól mutat bárhol, a fürdőszobában, de az ablakpárkányon is. Ha pedig óriási virágokat szeretnél látni rajta, mutatunk egy titkos házi oldatot hozzá!

Minél erőteljesebb egy orchidea színe és mérete, annál inkább magára vonzza a tekinteteket egy szobában. Ha pedig hatalmas virágokat szeretnél látni az orchideán, akkor készíts neki házi oldatot. Olvass tovább, mutatjuk, hogy készül!

Házi oldattal öntözve az orchidea óriási virágokat fog hozni

Mindössze 4 összetevőre lesz szükséged a házi oldat elkészítéséhez, amiket egyszerűen beszerezhetsz egy szupermarketben is, sőt az egyik hozzávaló igazából szerves hulladék.

Ezekre lesz szükséged:

  • 1 csésze főtt csicseriborsó
  • 3 banánhéj
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 liter víz

A csicseriborsó magas ásványi anyag- és fehérjetartalmával segíti a növények növekedését, míg a banánhéj foszforban és káliumban gazdag, a barnacukor pedig az anyagcsere felturbózásáért felel, serkentve a virágzást.

Így készítsd az oldatot

Egy nagy tálba töltsünk egy liter vizet, majd tegyük bele a banánhéjat és a csicseriborsót 24 órára. Szobahőmérsékleten tartva kioldódnak belőlük az ásványi anyagok, ettől lesz kissé zavaros a színe a folyamat végére.

Szűrjük le a keveréket, majd oldjunk fel benne 2 evőkanál barnacukrot.

Ezzel az oldattal kéthetente kell alaposan megöntözni a virágot, de ne locsoljuk túl a növényt, mert kirohadhat a gyökere. Mindemellett figyelembe kell venni az orchidea fényigényét, az általa kedvelt hőmérsékletet és páratartalmat, a minél mutatósabb végeredmény érdekében.

Forrásunk volt.


Még több kertészkedéssel kapcsolatos cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...