Tojáskrémes lángos, kisföldalattin zötykölődés és piacozás – ilyen volt az Onyx Műhely tanulmányútja képekben

Less be az Onyx Műhely valódi gasztrokalandozást nyújtó tanulmányútjának színfalai mögé! Az Alkotói Közösség ezúttal a nyüzsgő belváros ízeit, illatait és hangulatait ragadta meg az étterem falaitól a piac forgatagáig.

Fine dining egy piac elhagyatott húsboltjában?

Ezzel a felütéssel indult az Onyx Műhely immáron második tanulmányútja, mely minden érzékszervet megmozgatott, és egy különleges turistaútvonal bejárásával adott ízelítőt Budapest nyüzsgő gasztronómiájából.

Az esemény során az Alkotói Közösség tagjai engedtek bepillantást nyújtani az ONYX étterem átalakulásába, a Műhelyben már beleshettünk az októberben debütáló METROPOLISZ menüsor egyes fogásainak történetébe, és meg is kóstolhattuk a szagok és illatok ihlette fogásokat. A városi túra során a kisföldalattin át egészen a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerébe érkeztünk, ahol a piac történetét kiváló pezsgők társaságában ismerhettük meg, majd odafönt Tumpek Tamás húsboltja éledt újjá előttünk, hogy helyet adjon azoknak a kreációknak, melyek rávilágítanak a nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára.

Nézzétek meg galériánkat az egyedülálló gasztroélményről:

Az alábbi egyedülálló menüsort kóstoltuk végig:

  1. Onyx

malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri

/bodzalikőrös szörp/

  • Műhely

budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok

/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /

  • Kisföldalatti

védőital

  • Pincerendszer - Hunyadi téri piac

Közösségi sabrage

  • Tumpek Tamás húsboltja - Hunyadi téri piac

Közösségi tesztebéd:

MEGÉRKEZÉS

almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás             hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita

/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúsz)

FASOR

erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

RAKPART

almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

GOURMET FLASHBACK”

melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt

Az ONYX Műhely következő, egyben utolsó tanulmányi útjára előreláthatólag szeptember végén kerül sor, a frissülő hírekért kövessétek az Onyx Facebook-oldalát!

fotók: Erdőháti Áron

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...