Tojáskrémes lángos, kisföldalattin zötykölődés és piacozás – ilyen volt az Onyx Műhely tanulmányútja képekben

Less be az Onyx Műhely valódi gasztrokalandozást nyújtó tanulmányútjának színfalai mögé! Az Alkotói Közösség ezúttal a nyüzsgő belváros ízeit, illatait és hangulatait ragadta meg az étterem falaitól a piac forgatagáig.

Fine dining egy piac elhagyatott húsboltjában?

Ezzel a felütéssel indult az Onyx Műhely immáron második tanulmányútja, mely minden érzékszervet megmozgatott, és egy különleges turistaútvonal bejárásával adott ízelítőt Budapest nyüzsgő gasztronómiájából.

Az esemény során az Alkotói Közösség tagjai engedtek bepillantást nyújtani az ONYX étterem átalakulásába, a Műhelyben már beleshettünk az októberben debütáló METROPOLISZ menüsor egyes fogásainak történetébe, és meg is kóstolhattuk a szagok és illatok ihlette fogásokat. A városi túra során a kisföldalattin át egészen a Hunyadi téri piac vendégek elől elzárt pincerendszerébe érkeztünk, ahol a piac történetét kiváló pezsgők társaságában ismerhettük meg, majd odafönt Tumpek Tamás húsboltja éledt újjá előttünk, hogy helyet adjon azoknak a kreációknak, melyek rávilágítanak a nagyvárosi lét napos és árnyas oldalára.

Nézzétek meg galériánkat az egyedülálló gasztroélményről:

Az alábbi egyedülálló menüsort kóstoltuk végig:

  1. Onyx

malátás kenyér, kecskesajtos céklakrém, bodzakapri

/bodzalikőrös szörp/

  • Műhely

budai szarvasgombás és pálpusztai sajtos-tejfölös lángosok

/Bussay tramini Pét-Nat, 2021 /

  • Kisföldalatti

védőital

  • Pincerendszer - Hunyadi téri piac

Közösségi sabrage

  • Tumpek Tamás húsboltja - Hunyadi téri piac

Közösségi tesztebéd:

MEGÉRKEZÉS

almás hagymalekvár, savanyított hagymahéj, feketefokhagymás krém, rózsás             hagymahab, bundázott mandula, hagyma granita

/ Sauska x ONYX nyerspezsgő, 2021 vagy dzsúsz)

FASOR

erjesztett rozskenyeres gombaleves, szárított laska, csomborral savanyított csiperke, pirított shitake, füstölt gesztenye, borókás dióparfüm

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

RAKPART

almás-sós tahitótfalui pisztráng, szőlőlében marinált jégcsapretek, savanyított szőlőlevél, zsályás-paradicsomvizes pisztrángjus

/Szijjártó Előd x ONYX etyeki Sauvignon Blanc, 2021 vagy dzsúsz)

GOURMET FLASHBACK”

melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt

Az ONYX Műhely következő, egyben utolsó tanulmányi útjára előreláthatólag szeptember végén kerül sor, a frissülő hírekért kövessétek az Onyx Facebook-oldalát!

fotók: Erdőháti Áron

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...