Május 14-én délelőtt az Onyx elhagyja a Műhely előszobájának falait, hogy inspirációt gyűjtsön a városból. Elfeledett vagy soha fel nem fedezett szépségeire és érdekességeire most egy turista szemüvegén keresztül csodálkozhatunk rá.
A fények, a hangok, a zajok és a szagok szinte sokkhatásként érik az embert, amikor megérkezik a nagyvárosba. Ismeretlen, izgalmas káosz ez, amely feltérképezésre vár. A városi utazás élményéről szól a következő konceptuális menüsor, a METROPOLISZ.
Utaztál már piros turistabuszon Budapesten? Van kedved megismerni egy Kádár János által is látogatott, érintetlen pincét? Kíváncsi vagy, hogyan tervezi meg az Onyx a következő menüsorának egyik fogását, amely megízlelhetővé teszi a város összetettségét?
Szeretnék megmutatni, hogy dolgozik együtt a food designer a konyhával egy koncepció mentén, az ötlettől a megvalósításig, a kirándulás alatt pedig minden olyan részletet elmesélnek, amire a vacsorák alkalmával nem jut elég idő.
De nemcsak mesélnek, meg is mutatják! Minden állomáson ízélmények várnak mindenkit, amelyek az utazás végére, mint egy kirakós darabjai egy egésszé állnak össze.
Az étel születését bemutató tanulmányúton a készülő METROPLISZ menüsor ÉRKEZÉS elnevezésű előételét osztják meg velünk. Buszra szállás után olyan helyeket keresnek fel vendégeikkel, amelyek nem csupán inspirálnak, de kapcsolódnak is ehhez a fogáshoz.
Ellátogathatunk a Sauska Pincészetbe is Budafokra, hogy megismerhessük egy szőlőszem pezsgővé alakulásának útját. Persze kóstolhatunk is, hogy végül „hazatérjünk” a Műhelybe, ahol feltárásra kerül az ősszel induló METROPOLISZ menü első fogása.
A jegyek korlátozott számban kaphatók, a buszra összesen 40 fő fér fel.
Időpont: 2022.05.14.