Olyan vadiúj termékkel állt elő a Coca-Cola, amire eddig nem is gondoltál

A Coca-Cola Company igenis fontosnak tartja a fogyasztók egészségét, ezért az egészséges életmód és a mentes táplálkozás híveinek is kedveznek.

A mindenmentes ételek időszakát éljük, amikor sokan „büszkélkedhetnek” legalább egyfajta allergiával, ételintoleranciával, esetleg pluszkilókkal. A fogyasztói szokásokra és igényekre reagálva a napokban már Magyarországon is elérhető lesz az AdeZ - más piacokon az AdeS néven ismert -új termékcsalád, amely növényi alapú italokat kínál a tudatosan élő vásárlóknak.

De mi az az AdeZ?

A Coca-Cola Company új termékcsaládja növényi italokkal jelentkezik, amelyet magvakból és gyümölcslevekből készítenek. Az AdeZ először az Egyesült Királyságban jelent meg 2006-ban az Unilever forgalmazásában, majd tőlük a teljes termékcsaládot megvásárolta a Coca-Cola Company.

Az AdeZ termékek mindegyik tagja vegán, laktózmentes, és természetesen nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

A statisztikák szerint a magyar lakosság 20-30%-a, ezen belül a gyerekek közel 10%-a laktózérzékeny, és minden 50. ember gluténérzékeny hazánkban. A lisztérzékenységként ismert cöliákiánál a beteg szervezete a legelterjedtebb gabonafélékben található gliadint nem tudja hasznosítani, a laktóz-intolerancia esetében pedig a leginkább tejben és tejtermékekben megtalálható laktóz emésztéséhez szükséges laktázból nem termelődik megfelelő mennyiség. A következmény az egyes táplálékokkal szembeni kóros immunreakció, mely kellemetlen tüneteket eredményez.

Ezzel összefüggésben, a „mentes” termékek iránti fokozódó igényt a Coca-Cola is felismerte, így az AdeZ növényi italaival igyekeznek egyre inkább figyelembe venni és a speciális táplálkozású vásárlóknak is megfelelő termékválasztékot kínálni.

Az AdeZ kínálatában napokon belül Európa 19 országában, közöttük Magyarországon is elérhetőek szója,- mandula,- zab,- rizs,- és kókuszitalaik - illetve ezek gyümölcsökkel felturbózott verziói is.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Ez maga a mennyország: itt a személyre szabható Magnum!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...