Te tudtad, miért kell sötét üvegben tárolni az olívaolajat?

Az olívaolaj sokunk kedvence, hiszen rendkívül jó hatással van az egészségünkre, és nagyon finom. De vajon miért kell sötét üvegben tárolni?

Az olívaolaj az elmúlt évtizedben népszerű olajfajtává vált hazánkban. Az olívaolajra magas olajsavtartalom jellemző, ami bizonyítottan csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, illetve kisebb mennyiségben tartalmaz a koszorúér betegségek kockázatát csökkentő ómega-6 zsírsavakat. A jó minőségű olívaolaj íze karakteres, színe zöldes, érdemes a garantált minőségű termékeket keresni az üzletekben.

Te tudtad, miért kell sötét üvegben tárolni az olívaolajat?

Miért van sötét üvegben?

Különösen az extraszűz olívaolajra jellemző, hogy sötét üvegben árusítják, melynek igen egyszerű oka van: óvni kell a fénytől.

Egy kutatásban arra voltak kíváncsiak a tudósok, milyen változásokon megy keresztül az olívaolaj otthonunkban, illetve a boltban tárolva. Tíz hónapon át kísérleteztek, és megállapították, hogy az extraszűz olívaolajnak cseppet sem tesznek jót a bolti körülmények, még akkor sem, ha sötét üvegben tárolják.

Nem véletlen, hogy a nagyon jó minőségű olajoknak nemcsak sötétített az üvege, de még ez egy külön védőcsomagolást is kapnak, hogy egyáltalán ne rontsa az olaj minőségét a fény.

Fontos, ha olívaolajat használunk, akkor tároljuk fénytől védett helyen, hogy megóvjuk a minőségromlástól.

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...