Akár 50 százalékkal is drágulhat ez a közkedvelt alapanyag

Eddig sem számított olcsónak, de most jelentősen megugorhat az ára.

Már hazánkban is egyre többen használják az étolajnál jóval egészségesebb olívaolajat. Ám, sajnos most arról érkeztek hírek, hogy az elmúlt évek nagy hőhullámai és aszályai miatt jelentősen visszaesett az olajbogyótermés, ez pedig biztosan befolyásolni fogja a termék eladási árát – írja a Házipatika oldala.

Jelentős drágulás elé néz az olívaolaj

A legnagyobb olívaolajexportot lebonyolító országok (Spanyolország, Görögország és Olaszország) már jelezték, hogy a korábbi évekhez képest nagy mértékben romlott náluk az olajbogyótermés. A megváltozott időjárási viszonyok továbbá az olívabogyó – és így a belőle sajtolt olaj – minőségét is negatívan befolyásolták. 

Az előrejelzések szerint a 2022-23-as szezonban 37 százalékkal esik majd vissza a termelés. Emiatt akár 50 százalékos áremelkedés is bekövetkezhet.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...