Az olívabogyó 5 egészségügyi előnye

Van, aki szereti, van, aki gyűlöli – de miért érdemes fogyasztani az olajbogyót?

Az olajbogyó egy különleges gyümölcs, amit hagyományosan a Földközi-tengeren és Kaliforniában is termesztenek, de mostanra már itthon is széles körben elterjedt. A zöld, a fekete és barna különböző árnyalataiban kaphatók, attól függően, hogy mikor szüretelték le őket. A leszedés után az olajbogyót vagy sajtolják és olajat készítenek belőle, vagy pácolják. Az olajbogyó íze és mérete a fajtától, a régiótól, a páctól vagy a benne lévő tölteléktől függően változik.

Az íze mellett azonban a tápanyagtartalmát is érdemes szem előtt tartani:

Egy evőkanál pácolt olajbogyóban, ami körülbelül 8 grammnak felel meg, a következő tápanyagok találhatók:

  • 9Kcal/35KJ
  • 0,1 g fehérje
  • 0,9 g zsír
  • 0,3 g rost
  • 8 mg kálium
  • 5 mg kalcium

Az olajbogyó emellett jellemzően magas sótartalommal rendelkezik a pácok miatt: öt olajbogyónként körülbelül 0,6 g sót tartalmaznak.

Milyen egészségügyi előnyei vannak?

Most pedig nézzük meg, hogy miért érdemes – bármilyen formában - fogyasztani.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...