Az olívabogyó 5 egészségügyi előnye

Van, aki szereti, van, aki gyűlöli – de miért érdemes fogyasztani az olajbogyót?

Az olajbogyó egy különleges gyümölcs, amit hagyományosan a Földközi-tengeren és Kaliforniában is termesztenek, de mostanra már itthon is széles körben elterjedt. A zöld, a fekete és barna különböző árnyalataiban kaphatók, attól függően, hogy mikor szüretelték le őket. A leszedés után az olajbogyót vagy sajtolják és olajat készítenek belőle, vagy pácolják. Az olajbogyó íze és mérete a fajtától, a régiótól, a páctól vagy a benne lévő tölteléktől függően változik.

Citromos-olívás tepsis csirke

Ez a csirkés recept egy igazán egyszerű és ízletes fogás évszakoktól függetlenül. A citrom és az olíva kombinációja igazán lédús, pikáns és frissítő egyveleget alkot. A ...

Villámgyors fetakrém olajbogyóval

Ha ti is akkora rajongói vagytok a fanyarkás fetának, mint mi, akkor ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Alig pár hozzávalóra és egy késes aprítóra lesz csak szükségetek, és máris ...

Az íze mellett azonban a tápanyagtartalmát is érdemes szem előtt tartani:

Egy evőkanál pácolt olajbogyóban, ami körülbelül 8 grammnak felel meg, a következő tápanyagok találhatók:

  • 9Kcal/35KJ
  • 0,1 g fehérje
  • 0,9 g zsír
  • 0,3 g rost
  • 8 mg kálium
  • 5 mg kalcium

Az olajbogyó emellett jellemzően magas sótartalommal rendelkezik a pácok miatt: öt olajbogyónként körülbelül 0,6 g sót tartalmaznak.

Milyen egészségügyi előnyei vannak?

Most pedig nézzük meg, hogy miért érdemes – bármilyen formában - fogyasztani.

Forrásunk volt.


Még több egészségcikk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...