A legnépszerűbb húsfajta az olimpikonok kedvenc alapanyaga

Az olimpiai faluban Michelin-csillagos séfek is főznek majd a sportolókra.

Az Inside the Games arról számolt be cikkében, hogy négy, Michelin-csillagos séf készíti a 2024-es párizsi oIimpia versenyzőinek ételeit. A séfek a menü összeállításakor természetesen sporttáplálkozási szakértőkkel is egyeztetnek.

A legnépszerűbb húsfajta az olimpikonok kedvenc alapanyaga

Az olimpia faluban található étteremben nem kevesebb, mint 3500 ember tud egyszerre étkezni, de kialakítottak olyan részt is, ahol a sportolók a rágcsálnivalók közül válogathatnak, és lesz egy pékség is, melyben napi 800 bagettet sütnek.

Philip Wurz, az olimpia étkezésért felelős vezetője elmondta, hogy a csirkeételek népszerűek, mert a sportolók rendkívül sok fehérjét fogyasztanak, ezért fogy sok a lazacból, a csirkemellfiléből és a csirkenyársból is. 

Kiderült, hogy a séfek kínálatában olyan ételek szerepelnek majd, mint a croissant, a buggyantott tojás, az articsókakrém vagy a szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék, amiket ajánlott kézzel (!) enni a kétcsillagos Michelin-séf, Amandine Chaignot szerint.

Természetesen a szervezők eleget tesznek a speciális igényeknek is: a dél-koreaiak például kimcsit kértek. A strandröplabda- és a taekwondo-csapatok a hideg húst, ezen kívül a szendvicseket és a salátákat kedvelik, az evezősök pedig inkább a meleg ételeket preferálják.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...