A legnépszerűbb húsfajta az olimpikonok kedvenc alapanyaga

Az olimpiai faluban Michelin-csillagos séfek is főznek majd a sportolókra.

Az Inside the Games arról számolt be cikkében, hogy négy, Michelin-csillagos séf készíti a 2024-es párizsi oIimpia versenyzőinek ételeit. A séfek a menü összeállításakor természetesen sporttáplálkozási szakértőkkel is egyeztetnek.

A legnépszerűbb húsfajta az olimpikonok kedvenc alapanyaga

Az olimpia faluban található étteremben nem kevesebb, mint 3500 ember tud egyszerre étkezni, de kialakítottak olyan részt is, ahol a sportolók a rágcsálnivalók közül válogathatnak, és lesz egy pékség is, melyben napi 800 bagettet sütnek.

Philip Wurz, az olimpia étkezésért felelős vezetője elmondta, hogy a csirkeételek népszerűek, mert a sportolók rendkívül sok fehérjét fogyasztanak, ezért fogy sok a lazacból, a csirkemellfiléből és a csirkenyársból is. 

Kiderült, hogy a séfek kínálatában olyan ételek szerepelnek majd, mint a croissant, a buggyantott tojás, az articsókakrém vagy a szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék, amiket ajánlott kézzel (!) enni a kétcsillagos Michelin-séf, Amandine Chaignot szerint.

Természetesen a szervezők eleget tesznek a speciális igényeknek is: a dél-koreaiak például kimcsit kértek. A strandröplabda- és a taekwondo-csapatok a hideg húst, ezen kívül a szendvicseket és a salátákat kedvelik, az evezősök pedig inkább a meleg ételeket preferálják.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...