Az Inside the Games arról számolt be cikkében, hogy négy, Michelin-csillagos séf készíti a 2024-es párizsi oIimpia versenyzőinek ételeit. A séfek a menü összeállításakor természetesen sporttáplálkozási szakértőkkel is egyeztetnek.
Az olimpia faluban található étteremben nem kevesebb, mint 3500 ember tud egyszerre étkezni, de kialakítottak olyan részt is, ahol a sportolók a rágcsálnivalók közül válogathatnak, és lesz egy pékség is, melyben napi 800 bagettet sütnek.
Philip Wurz, az olimpia étkezésért felelős vezetője elmondta, hogy a csirkeételek népszerűek, mert a sportolók rendkívül sok fehérjét fogyasztanak, ezért fogy sok a lazacból, a csirkemellfiléből és a csirkenyársból is.
Kiderült, hogy a séfek kínálatában olyan ételek szerepelnek majd, mint a croissant, a buggyantott tojás, az articsókakrém vagy a szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék, amiket ajánlott kézzel (!) enni a kétcsillagos Michelin-séf, Amandine Chaignot szerint.
Természetesen a szervezők eleget tesznek a speciális igényeknek is: a dél-koreaiak például kimcsit kértek. A strandröplabda- és a taekwondo-csapatok a hideg húst, ezen kívül a szendvicseket és a salátákat kedvelik, az evezősök pedig inkább a meleg ételeket preferálják.
Még több friss hír: