Gombapörkölt kuszkusz körettel
Kókusz, kelbimbó, karfiol, túró, réteslap... ezekkel sikerül!
Hihetetlen gyorsan elkészül és minden elképzelésünk szerint elkapkodják azok, akiknek felkínáljuk. A kókusz mondjuk szinte mindig nyerő – sütikbe, ételekbe használjuk, akárcsak a kókusztejet, amelyet otthoni áztatással, majd turmixolással házilag is előállíthatunk. A karfiolból még mindig nincs elegünk, sőt kilószámra vásároljuk, hogy minél több ételt tudjunk megfőzni belőle – ha valakinek túlságosan „zöld” lenne a karfiolkrémleves, receptünk a csirkegaluska elkészítését is részletezi.
{ GALÉRIA = title:Ne%20k%C3%B6lts%20sokat%2C%20egy%C3%A9l%20finomat!, 0,1,2,3,4 }
Hogy valami újdonságot is mondjunk: csavart, görög pitét eddig még biztosan nem csináltatok sokan! Boltban, készen kapható réteslappal időspórolós, de ha van kedvünk, nekiállhatunk a házi tészta meggyúrásával meccset vívni. Édesen vagy sósan, mindegy is, a recept a túrós, illetve spenótos-fetás ízeket ajánlja, de darált húsos töltelékkel is tehetünk próbát. Ha már a túróról esett szó, éljen a Rákóczi-túrós, ezúttal mazsola nélkül, nem kell semmit túlbonyolítani, ebben ez a recept pedig partnerünk lesz. A kelbimbó totális száműzetését tölti számos, főzni szerető ember repertoárjában, pedig... igenis finom levest dobhatunk össze belőle, főleg, ha turbózzuk egy kis füstös ízzel.
Oszd meg:
Nálatok melyek a bevált, pénztárcakímélő receptek?