Jó hírek érkeztek, több alapvető élelmiszer is olcsóbb lett

Picit fellélegezhetnek a fogyasztók, ugyanis több alapélelmiszer ára is csökkenni kezdett.

Végre jó hírek érkeztek az élelmiszerárakról. Míg ugyanis a félbarna kenyér ára egy év alatt a duplájára emelkedett, addig most egy hét alatt 0,13 százalékkal csökkent. A nem ársapkás, 1,5 százalékos tej pedig egy hét alatt 0,82 százalékkal lett olcsóbb. Igaz, hogy a termékcsoport árai ingadoznak, ám már nem nagyon drágulnak tovább. Ettől független még korai lenne következtetéseket levonni, de mindenesetre valóban érezhető, hogy lassult a drágulás. Az AKI PÁIR (Agrárközgazdasági Intézet Piaci Árinfomációs Rendszere) adatai alapján is jól látszik, hogy több terméknek is csökkent az ára – írja agrotrend oldala.

Több élelmiszer ára is csökkent az utóbbi időben

A trappista sajt ára kapcsán egy stagnálás figyelhető meg az éves szinten bekövetkezett átlag 90 százalékos áremelkedés után. Sőt, az értékesítési ár már érzékelhetően mérséklődött. A szakértők szerint az infláció elérte a csúcspontját, mivel megcsappant a kereslet, így már nem lehet tovább emelni az árakat. Emiatt az elkövetkező hónapokban mérséklődni fog a drágulás üteme. Februárra pedig már akár 40 százalék alá mehet az éves élelmiszer-infláció üteme.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...