Olcsó és gazdaságos családi menük, amelyek bármikor kihúznak a pácból

Nem csak a nagycsaládosok küzdenek a gyermekek mindennapos étkeztetésével. Egy gyermek napi ellátása is okozhat gondokat. Most általánosságban a szülőknek segítünk.

Ma már szerencsére közel félmillió gyermek kap ingyenes étkezést Magyarországon, és remélhetőleg a számuk bővül az idei év során is, hiszen 2018 a Családok Éve. A következő menü-összeállításainkat a gazdaságosság jegyében készítettük az iskoláskorú gyermeküket nevelő szülőknek.

Ezeket olvastad már?

Ha egy egész csirkét sütünk, akkor a megmaradt részeket semmiképpen ne hagyjuk kárba veszni. Szedegessük le a csontokról az utolsó szálig, mert vacsorára, csodálatos csirkés szendvicset készíthetünk belőle.

Tudtad?

Az Erzsébet-program Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelynek keretében 2012 óta összesen mintegy 500 000 gyermek, az elmúlt évben közel 90 ezer gyermek vakációzhatott az Erzsébet Táborok szervezésében. 2017-ben pedig ez a szám már meghaladta a 100 ezret. Az Erzsébet-táborokba Kárpátaljáról, Ukrajnából, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók.

Ezeket olvastad már?

Ebbe a körbe olyan ételeket válogattunk, amelyek nem igényelnek túl nagy alapanyag-beszerzést, szinte minden hozzávalót megtaláltok a konyhaszekrényben, vagy a kamrában.

Tudtad?

2018-ban már 35.000 forintot, 2019-től pedig 40.000 forintot tudnak a két gyermeket nevelő családok adójukból havonta megspórolni.

Ezeket olvastad már?

Egyszer sütöd meg, és több napig ehetsz belőle - ilyen ételek tartoznak a harmadik receptcsokorba.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...