Egy olcsó alapanyag, amitől újra tiszták lesznek a fakanalaid

A fakanalak ugyan természetes anyagból készülnek a műanyaggal szemben, de hátrányuk, hogy idővel elszíneződnek, és furcsa szaguk lesz. Szerencsére itt a szódabikarbóna, ami ezek megtisztítására is alkalmas.

Mire nem jó a szódabikarbóna? Amellett, hogy a sütemények elengedhetetlen összetevője, karácsonyi díszek alapanyaga, a természetes takarítás bajnoka, mégpedig zsíroldó és szagsemlegesítő tulajdonságának köszönhetően. A tepsik zsírtalanításától a lefolyó megtisztításáig számos problémára jelent megoldást, sőt, akár a fakanalaidat is tisztává és illatossá varázsolhatod vele.

Egy olcsó alapanyag, amitől újra tiszták lesznek a fakanalaid

A faeszközök, így például a vágódeszka ápolásának egy klasszikus módja – azon felül, hogy mosogatószerrel elmosod -, hogy citrommal átdörzsölöd a felületüket. Ezt szokták a fakanalakhoz is ajánlani, azonban a szódabikarbóna még ennél is hatékonyabb, és nem mellesleg olcsóbb – a citromból meg inkább csinálj citromos pitét – mód arra, hogy olyanok legyenek a fakanalaid, mint új korukban. Ez annak köszönhető, hogy a szódabikarbóna elnyeli és semlegesíti a szagokat.

Az eljárás pofonegyszerű:

Szódabikarbónából és egy kevés vízből készíts pasztát, amivel aztán jó alaposan átdörzsölöd a fakanalaidat. Ezután az eszközöknek édes, fás illata kell, hogy legyen. A tesztek alapján ez a metódus még az intenzív hagymaszagot is képes megölni.

Plusz tipp: olajozz!

Ha szeretnéd megelőzni a furcsa szagú fakanalakat, akkor akárcsak a vágódeszkák esetében, rendszeresen olajozd őket, ez ugyanis egyfajta védőréteget képez rajtuk, így a szagok nem fogják magukat annyira beleenni az anyagba.

Forrásunk volt.


Van még néhány konyhai trükk a tarsolyunkban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...