Olaszul l'enni jó!

"Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok" – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éves konyhai tapasztalatait új könyvében osztja meg!

Az Olaszul l'enni jó, több, mint egy recepteket rejtő szakácskönyv - a Kossuth Kiadó gondozásában pár hete megjelent könyvbenGianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

"Vallom, hogy az étkezés, az étel elkészítése szentség, tiszta megnyilvánulása a szeretetnek, a szívvel-lélekkel történő adni akarásnak. Ebben a túldigitalizált és információs zajzuhatagtól hangos világban az étkezés a megnyugvás, a lelassulás, az összetartó erő szerepét is betölti. Az asztalnál újra értelmet nyer az idő és az egymásra figyelés fontossága” – írja a könyv bevezetőjében Gianni, aki nem titkolja, hogy életében és munkájában a család és a gyermekkorban szerzett élmények és tapasztalatok máig meghatározó szerepet játszanak. Így a könyvben nem csak a Pomodoro receptjeinek titkait kaphatjuk meg, de bepillantást nyerhetünk Gianni gyerekkorába is, egy igazi olasz család mindennapjaiba.

Gianni ösztöndíjasként érkezett Budapestre, később dolgozott vendéglátósként, majd pár évvel később otthoni tudásának alapjaiból elkezdte építeni a PomoD'Oro-t - az éttermet, mely elsőként kapta meg Magyarországon az Olasz Szakács Szövetség védnöki tábláját, majd később az Olasz Konyhaművészeti Akadémia ajánlását. Mindehhez természetesen szükség volt a Pomo D'Oro csapatára is - az ő mindennapi munkájuk, kihívásaik, nehézségeik és örömeik is megelevenednek a lapokon.

A könyv egy valódi gasztronómiai utazásra hív minket - ha az elejétől a végéig elolvassuk, nem csak Rosario Simeoli fantasztikus receptjeivel leszünk gazdagabbak, de megkapjuk cserébe a hamisíthatatlan olasz életérzést, és egy tizenöt éve töretlenül népszerű olasz étterem örömei és nehézségeit is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...