Az olasz szupernagyik így készítik a tésztát!

Az olasz nagyik - magyar társaikhoz hasonlóan - leginkább a konyhában vannak elemükben. De hogyan készítik a tésztát.      

Mindannyian úgy gondoljuk, a nagyi főztje a legjobb. Olaszországban sincs ez másképpen. A "nonna" konyhájából ínycsiklandó fogások, házi tészták kerülnek ki. Azonban felmerül a kérdés, mi lesz, ha a nagyik már nem lesznek közöttünk, és az eddig generációról generációra öröklődő tudás a megváltozott viszonyok miatt semmibe vész? Az olasz nők sem főállású háziasszonyok többé, így a házi tészták elkészítésének régi szokása lassan a semmibe vész.

A 93 éves Cesaria lorighittast készít:

Vicky Bennison évekig a gazdasági szektorban dolgozott, és járt Oroszországban, Türkmenisztánban és Dél-Afrikában is. Utazásai során mindig a helyi finomságokra fókuszált leginkább. Keresett gombát Szibériában orosz maffiózókkal, és főzött zebrapörköltöt is a Turkana-tó partján Afrikában. Vicky végül gasztronómiai témájú kötetek írásában találta meg önmagát, és felváltva él Londonban és Olaszországban.

A 95 éves Rachele cavatellit készít a dél-olaszországi Bariban:

Vicky online projektjében hamisítatlan olasz nagyikkal, "nonnákkal" készít videókat, ahol az idős asszonyok bemutatják, hogyan készülnek az igazi házi tészták. A projekt Instagramon is jelen van, de a YouTube-on hosszabb videókon is lehet követni a nagyikat. Sőt, a nagyiknak saját honlapot is létrehozott Vicky, ahol több receptet is eltanulhatunk tőlük.

A tortelli con la coda (tortelli "farokkal") 16. századi verziója Fernandától:

A 95 éves Guiseppamalloreddust és kicsike macarrones de ungiát készít:

A szardíniai Maria és Pepina megmutatja a friss készítésű su succu-t. Ez egy sáfrányos-sajtos tésztaétel:

Marica strapponit, egy különleges, tépett tésztaételt készít:

A 93 három éves Concetta a saját készítésű spenótos tagliatelléjével:

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Csirkefagyi, pillecukor zselatinban és konzervleves - retró kajatrendek Amerikából

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...