KRONEN olajos piskóta
Az olajjal készült piskóta elkészítése rendkívül egyszerű, mindenféle torta és sütemény alapanyagához jól felhasználható. Az elkészítés során arra kell figyelni, hogy megfelelően hosszú ideig verjük a tojásokat, hogy a tészta jó levegős legyen, és szépen felemelkedjen!
Olajos piskóta - receptajánló
Az olajos piskóta alapreceptje
Forma méretek:
- 24 vagy 26 cm-es tortaforma
- 1,7 literes magas falú tepsi
- 30 x 40 cm-es sütőlap
- 1,8 literes kuglófforma
A formát kenjük ki KRONEN kukoricacsíra-olajjal, és lisztezzük be.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl KONEN kukoricacsíra olaj
- 20 dkg folyadék (kávé, joghurt, narancslé, tej, bor stb.)
- 28 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
- A lisztet és a sütőport szitáljuk össze.
- A tojásokat, a kristálycukrot, a sót, a vaníliás cukrot jól verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. (Kézi habverő készülékkel 13 perc, konyhagéppel 10 perc.)
- Folyamatos kevergetés mellett csurgassuk a masszába a KRONEN kukoricacsíra-olajat. (Tetszés szerint KRONEN citromízű olajat!)
- Óvatosan, felváltva adagoljuk bele a lisztet és a folyadékot, majd töltsük a tésztát a formába, úgy, hogy ¾-ig töltse ki az edényt. (Finomabb lesz a tészta, ha a lisztet és a folyadékot nem géppel, hanem keverő kanállal, kézzel keverjük bele.)
- Sütés: előmelegített sütőben, alsó-felső meleg 170°C, gázsütő 3-as fokozat.
- Ha kész a tészta, 8 percig pihentessük, mielőtt a formából kiborítjuk!
Használhatjuk tortalapnak, muffinhoz, kuglófhoz, kedvünk szerint díszíthetjük krémekkel, habokkal, ízesíthetjük a készítés során gyümölcsökkel, diófélékkel, csokoládéval. (x)