5 recept, ha van egy üveg olajbogyód, ami nem akar elfogyni

Gyakran vásároljuk a Mediterráneum kincsét, az olajbogyót, azonban egy-két saláta után a hűtő hátuljába száműzetik az üveg. Most vegyük elő ismét, és készítsünk vele csupa izgalmas és ízes fogást!

Manapság már a legtöbb boltban kapható többféle olajbogyó is: zöldek, barnák, feketék, magozottak, töltöttek, olajosak, ecetesek és még sorolhatnánk. Odáig általában el is jutunk, hogy megvegyünk belőlük egy-két üveggel, azonban nem sokkal később akadályba ütközünk: néhány tál görög saláta után megfeledkezünk az olajbogyóról – a legtöbbször sajnos csak amiatt, mert nem tudunk vele mit kezdeni. Na, de ennek most vége: 5 olyan elkészítési módot olvashatunk a cikkben, amelyek segítségével a bogyók végre a salátán kívül más ételekben is landolhatnak.

Nézd meg galériánkban az olajbogyó felhasználásának ötleteit:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas konyhai ötletek várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...