Ennyibe kerül egy liter sör az Oktoberfesten

Az Oktoberfest a világ egyik legnagyobb sörfesztiválja, melyre évről évre rengetegen ellátogatnak, annak ellenére, hogy nem olcsóságáról híres.

Szombaton kezdődött a müncheni Oktoberfest, mely 17 napon át, pontosan október 3-ig várja a vendégeket. A sörsátrak már este fél nyolckor megteltek, így lezárták őket, és hosszú sorok alakultak ki a bejáratoknál. Valószínűleg annak köszönhető a nagy érdeklődés, hogy az elmúlt két évben nem került megrendezésre a fesztivál a koronavírus-járvány miatt.

Ennyibe kerül egy liter sör az Oktoberfesten

Két év alatt pedig igencsak megdrágultak a sörök

Jelenleg 12,60-13,80 euróért (nagyjából 5150-5650 forintért) lehet rendelni egy literes korsót. 2019-ben még 10,80 és 11,80 euró között voltak az árak, a szervezők szerint azonban ez nem fogja csökkenteni a forgalmat.

Meglehetősen magasak a sörárak, de szerencsére nem lépték át a 14 eurós határértéket, viszont a jövőben oda kell figyelni arra, hogy megfizethetők maradjanak

– mondta Clemens Baumgärtner, a város gazdasági tanácsadója, az Oktoberfest igazgatója.

A magas árakat az inflációval, az emelkedő bérekkel és az elszálló energiaárakkal indokolják a bajor vendéglősök.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...