A kisgyermekek energiaszükségletét nehéz pontosan meghatározni, mert az életkor, a nem, a fizikai aktivitás mértéke és a növekedés üteme is befolyásoló tényezők. Az optimális energiaellátottság jó jelzője a megfelelő növekedés, túlsúly kialakulása nélkül.
A gyermekek étrendjében hetente 3-4 alkalommal szerepeljen húskészítmény, melyre kiváló minőségi alternatíva a pulyka- és csirkehúsból készült Fini Mini termékcsalád. A mini virsli, párizsi és sonka hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, melyek fontosak a fejlődésben lévő gyermekek számára. A B6-vitamin az anyagcserében, az E-vitamin az immunvédekezésben, a kalcium a csontok szilárdságában, a folsav pedig a vérképzésben játszik szerepet, és segíti a vas, illetve B12-vitamin felszívódását.
Az egy adagra javasolt felvágottmennyiség korcsoportonként, felhasználás szerint eltérő:
1-3 éves korban | 4-6 éves korban | 7-10 éves korban | |
Szendvicshez | 15-25 gramm | 20-30 gramm | 30-40 gramm |
Leveshez | 20-30 gramm | 30-40 gramm | 40-60 gramm |
Feltétként | 25-40 gramm | 40-60 gramm | 50-80 gramm |
Ételkészítésnél törekedjünk a változatosságra. A felvágottak felhasználása széleskörű, a szendvicseken kívül meleg ételeknél feltétként, levesbetétként; rakott, illetve töltött ételekhez, de akár salátákhoz is remekül illik. Vonjuk be a gyermekeket az ételkészítésbe, így játékos formában lehet őket a tudatos táplálkozásra nevelni. (x)
Tudj meg többet a Sága Fini Mini termékcsaládjáról itt!