Brazília Guarujá nevű városában, a Bate Papo nevű pizzériában eszméletlen pizzakölteményekkel bombázzák a vendégeket. A dinnyétől a csirkéig, minden helyet kap a pizzán.
Dos Santos a Bate Papo étterem tulajdonosa nehéz helyzetben volt, mikor pizzériát nyitott. Valami merőben újat kellett mutatnia, ugyanis Brazíliában eléggé szélsőségesen kezelik a pizza fogalmát: mindenféle extrém feltétekkel borítják be ezt az alapvetően egyszerű olasz ételt. Nem ritka a sült krumplis, rákos, vagy Stroganoff-bélszínnel turbózott pizza sem. Nos igen, kreatív emberek mindenhol akadnak.
Dos Santos, a bizzar pizzafeltétek brazil nagymestere
Minden 5 éve kezdődött, amikor Dos Santos elkezdett hatalmas nagy pizzákat készíteni, amiknek közepét édes feltétetekkel borította be. A sós pizzáinak közepén helyet kapott egy kisebb édes pizza is M&M's drazséval meg brazil cukorszórattal.
,,Így egyszerre tudnak a vendégek megvacsorázni, és desszertet is enni egy azon pizzán" - nyilatkozott kulináris innovációjáról Santos.
Sikeres édes-sós pizzakreációja után elvetemült ötlete támadt a pizzásnak. Úgy döntött messzebbre megy, így megtörtént az is, hogy egy egész sült csirkét helyezett a pizzája közepére.
A brazil pizzahuszárnak ez sem volt elég extrém. Most már homárt, banán fürtöket vagy akár komplett dinnyéket is rápakol gigantikus pizzáinak közepére.
,,Mindig azt szerettem volna, hogy a pizzáim híresek legyenek!" - mondta a pizzamester.
Sikerült a terve. Legnagyobb meglepetésére, bizarr pizzafeltétes facebook videójátmár 47 ezren látták, és Santost pedig rendszeresen TV-műsorokba hívják, hogy beszéljen a műveiről.
A pizzéria egyébként szülinapokat is vállal, ilyenkor persze speciális megrendelések is érkeznek. Itt például egy szülinapi tortás remekmű látható:
Arról nem szól a fáma, hogy a tradicionális pizzakészítőknek hogy tetszenek Dos Santos elvetemült pizzakreációi, de követőinek a számából arra következtetek, hogy a világnak kellenek, a dinnyés pizzák!
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...