Ő az a magyar srác, aki 22 évesen már a negyedik szakács világversenyére készül

Hack Barnabás képviseli hazánkat junior kategóriában a Gasztronómiai Világszövetség soron következő versenyén, a Global Young Chef Challenge közép-európai döntőjén Prágában.

A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert átölelő World Association of Chefs Societes (WACS) 2007-ben azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen egy közös, élő, melegkonyhás versenyre, ahol a világ minden tájáról érkező séfek mérhetik össze tudásukat.A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a Világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel- főétel- desszert), 6 fő részére. Idén a kötelező alapanyagok közül a következők állnak rendelkezésre: tengeri sügér, fésűkagyló, libamáj és borjú bélszín.A versenytréningek már javában zajlanak, ahol a cél a tökéletes fogások megalkotása. Azonban nem elég jó ízekkel főzni és gyönyörűen tálalni, a zsűrizés során figyelnek az alkalmazott technikákra, alapanyagokra, és a konyhában zajló munka tisztaságára is.

Barnabás, fiatal kora ellenére, már rutinosan vágott bele a versenyfelkészülésbe, hiszen ez már a negyedik szakács világverseny lesz, amelyen részt vesz. Korábban, 2015-ben ugyanígy a WACS Global Young Chef Challenge közép-európai döntőjén 3. helyezést ért el a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) színeiben, a 2016-os San Pellegrino Young Chef kelet-európai régiós selejtezőjén pedig a top 10 szakács közé jutott a több, mint 3000 jelentkezőből. 2016-ban a WACS Világdöntőjén Elek Richárd mellett commis-ként vette ki a részét a versenyből.A felkészüléshez és a versenyzéshez nem csak kitartás, szorgalom és alázat kell, hanem szakmai tapasztalat is, amit a Michelin-csillagos Costesben Chef de Partie-ként, a KERT Bisztroban pedig Sous-Chefként szerzett meg.

A felkészülést és a verseny alakulását folyamatosan nyomon követhetik Hack Barnabás Facebook és Instagram oldalán egyaránt, portfóliója a munkáiról és elért eredményeiről itt tekinthető meg.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Nincs felesleges alapanyag! - Anthony Bourdain egész estés dokumentumfilmet készített

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...