Ő a fitneszvilág Gordon Ramsay-je, aki nem fél kimondani, ha valaki kövér

Szókimondó stílusával tett szert népszerűségre James Smith, akinek már több mint félmillió követője van, nemrég megjelent könyve pedig az eladási listák élén áll. 

A divatdiétáknak és az életmódtanácsoknak se szeri se száma az interneten. Mindenki próbálja megmondani a tutit, hogyan érhetünk el súlycsökkenést rövidebb-hosszabb idő alatt, van akinek a módszere beválik és van, akié nem. A divatdiéták ellen hirdetett harcot a brit születésű James Smith, aki néhány hónap alatt tett szert több százezer követőre. A népszerűséget részben egy dolognak köszönheti: a KÁROMKODÁSNAK.

Szókimondó stílusa miatt a 30 éves, Ausztráliában és Nagy-Britanniában tevékenykedő személyi edzőt a fitneszvilág Gordon Ramsay-jének is nevezik. Smith 2016-ban kezdett el blogolni, és hamar nekiment a szerinte kamu életmód- és fogyokúratanácsokat adó divatbloggereknek és a fogyasztószereket árusító sarlatánoknak.

James Smith nem hisz a különböző csodaszereknek, szerinte a fogyásnak egy kulcsszava van: KALÓRIADEFICIT. Magyarul, az első és legfontosabb, hogy az emberek az étrendjükön, és a naponta bevitt kalória mennyiségén változtassanak, és felejtsék el azt, hogy a túlsúlyuknak mondjuk a genetika az oka. Szókimondó, káromkodós stílusa mellett pont az utóbb említett nézetei miatt sokan kritizálják.

Ez is érdekelhet!

7+1 tipp kalóriacsökkentésre – számolgatás nélkül! - VIDEÓ

Smith rengeteg videót tett már közzé közösségi oldalán, amelyekkel motiválni próbálja több mint félmilliós rajongótáborát.

„Nem próbálok népszerű lenni, csak őszintén próbálok segíteni az embereknek azzal, hogy elmondom nekik az igazságot, amelyet sokan félnek kimondani” - vallja Smith, aki szerint nem kell nyomorultnak érezni magunkat ahhoz, hogy egészségesek is fittek legyünk, de az őszinteség nagyon fontos.

„Nagyon sok kövér jár hozzám - a kövér szót használom, nem félek tőle -, aki azt mondja nekem: James, nem fogyok, pedig nem eszek sokat. Azt mondom nekik: Hétvége!” - magyarázza a fiatal edző, aki szerint sokan azzal rontják el az étrendjüket, hogy a hétköznapokon koplalnak, hétvégén pedig bűnöznek. Nem elég következetesek a fogyásban.

James Smith nézetei sokak számára ösztönzően hatnak, olyannyira, hogy nemrég megjelent „Not a Diet Book” című könyve az ausztrál és brit eladási listák élére került. De még mielőtt azt gondolnánk, hogy a fiatal személyi edző csak a kalóriacsökkentésről és az étrendről papol, ha életmódváltásról van szó, tévedünk. Smith tart például TED-előadásokat a nők menstruációs ciklusáról, és annak hatásáról a testsúlyra, de a Men's Health magazinnál is kiharcolta, hogy olyan férfiak kerüljenek a címlapra, akiknek a testalkatát nem lehetetlenség elérni megfelelő edzéssel és étrenddel.

Ezeket olvastad már?

viaés via

Címlapfotó: Instagram

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...