Hét étkezési tipp a lapos hasért

Ha lapos hasat szeretnénk, nem elég felüléseket csinálnunk, hanem érdemes megismerkednünk néhány alapvető táplálkozási tanáccsal is.

Sajnos a hasizomgyakorlatok önmagukban nem jelentenek garanciát arra, hogy megszabaduljunk a hasunkra lerakódott zsírtól. Ha fogyni szeretnénk, akkor több kalóriát kell elégetnünk, mint amennyit beviszünk, és figyelnünk kell arra, hogy milyen az a táplálék, amit magunkhoz veszünk. A lapos has nemcsak szépen mutat, hanem egészségügyi szempontból is jó befektetés. Amit nyerhetünk: erős hátizom és jobb tartás.

Lássuk a tippeket:

  • Vegyünk ki mindent a hűtőből és a konyhaszekrényből, ami akadályozhat minket a célunk elérésében

Szabaduljunk meg az édességektől, a készételektől és a mirelit termékektől (a fagyasztott zöldségek kivételével). Az alkoholnak, a fehér lisztből készült pékáruknak és a zsíros kolbászoknak is távozniuk kell. A legjobb, ha a természetességre törekszünk, és kerülünk minden készételt.

  • Gondolkodjunk hosszútávban, kerüljük a párnapos „csodadiétákat”

A fogyáshoz türelemre és kitartásra lesz szükségünk. A kardió és izomerősítő edzések kombinációja meg fogja hozni a kívánt hatást - de csak kiegyensúlyozott étrenddel együtt!

Sült répás karfiolleves diétásan

Diétázni kezdtem, emellett egyetemista is vagyok, ezért kellett egy jó olcsó leves recept, amit gyorsan el tudok készíteni. Mivel nem szórhatok bele puffancsot, amit régen imádtam, ...

  • Kevés szénhidrát

Kerüljük a túlzott szénhidrátfogyasztást, különösen az esti órákban! Együnk kevesebb tésztát, rizst, kenyeret: naponta maximum egyszer. Az a szénhidrát, amire a testnek nincs szüksége, zsírrá alakul.

  • Étkezzünk rendszeresen!

Népszerű tanácsnak számít a napi ötszöri étkezés, azonban ha ennyiszer eszünk, könnyen előfordulhat, hogy túl sok kalóriát viszünk be. A napi háromszori étkezés lenne az ideális, de ha közben megéheznénk, együnk gyümölcsöt, zöldséget vagy túrót. A túró nagyszerű fehérjeforrás alacsony kalóriatartalommal.

  • Együnk edzés előtt és nem utána

Egy banán vagy egy marék dió megelőzheti az edzés közben előforduló görcsöket. Edzés után csak egy órával együnk, fehérjedús ételeket, például csirkét vagy lazacot, halat rizzsel.

Natúr szelet brokkolis hajdinával

Múltkor olvastam az Ízes kalandok blogon, és egyből megfogott. El is készült, és nem rossz... sőt! Nagyon finom. Sütöttem hozzá csirkemellet, és máris adott egy finom, könnyű és gyors ...

Lazac céklaágyon

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az ...

  • Tápláló reggeli

Legyen a reggeli étkezés a legtáplálóbb, mert a szervezet ilyenkor tudja a bevitt szénhidrátokat a legjobban felhasználni. Ezt kalóriatartalom szempontjából az ebéd, majd végül a vacsora kövesse.

  • Szánjuk rá az időt az étkezésre

Hagyjunk időt az étkezésre, és hallgassunk a testünkre: valóban éhesek vagyunk vagy csak a szemünk kívánja? Étkezés előtt egy pohár víz is segít abban, hogy ne együk túl magunkat

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...