Vannak dolgok, amelyek piaci rést töltenek be és hasznosak is, meg vannak, amelyek piaci rést töltenek be ugyan, de nincs kézzel fogható értelmük. Ezt hívjuk művészetnek! Mi lenne a világgal, ha csak a praktikumra törekednénk? Kiüresedne esztétikailag.
Ezzel a foszforeszkáló ramenezővel is pont az a helyzet: megszületett az ötlet, és meg is valósult. Lehet kérdezni, hogy miért, de mi inkább csak gyönyörködnénk benne.
A Coca-Cola korábbi designere, Ami Sueki, (az avantgarde design stúdió, a Zoo as Zoo alapítója) kitalálta, összefogott pár kreatív szakemberrel, például a Dashboard-dal, és pár év múlva megnyitották a Nakamura.ke-t, a világ első világító rament és dumplingot felvonultató éttermét.
Lapozzatok, több kép van!
A dolog egyébként annyira friss, hogy maga a megnyitó sem zajlott még le. Január 30-án kerül sor rá egy pop-up esemény keretein belül, Atlantában, két helyszínen. A bulikon mindössze néhány kiváltságos vehet majd részt, és csak akkor, ha előre foglaltak helyet.
A beharangozó szerint világító dumplingok, ramenek, sake, shochu koktélok, alvilági teremtények várják a résztvevőket.
A világító ételek egyébként a Bombas & Parr nevéhez fűződnek, akik a világ első nem olvadó jégkrémét is feltalálták - ők rájöttek, hogyzselatin és kinin megfelelő arányú egyesítése (utóbbi a tonik alapanyaga, ugye) fekete fényben foszforeszkál.
WOW. Az eredményt úgy fokozták, hogy különféle ételfestékkel is játszadoztak. Isteni.
Ennek ellenére jó tudni, hogy az elkészült ételek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak - még ha nem is úgy festenek.
Sanszos, hogy hallunk még a csapatról.