Nyerő almás pite Adritól

Készítsetek tökéletes almás pitét - így szólt A Konyhafőnök mai adásában a második feladat felhívása, és Adri megsütötte élete legszebb sütijét.

Almás pite vaníliasodóval és almakompóttal

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • 20 dkg vaj
  • fahéj és szegfűszeg ízlés szerint

A töltelékhez

  • 7 db nagy alma (6+1)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom leve és héja
  • 2-3 ek barnacukor

A sodóhoz

  • 2 dl tej
  • 2 ek barna cukor
  • 1 vanília rúd
  • fél citrom héja és leve
  • 2 tojás sárgája
  • 0,5 dl habtejszín

A kompóthoz

  • 1 nagy alma kockázva
  • fél tk fahéj
  • fél tk szegfűszeg
  • fél citrom leve és héja

Elkészítés

A pitéhez

  • A lisztet összekeverjük a darált mandulával, porcukorral, ráreszeljük hidegen a vajat, 2 tojássárgáját adunk hozzá. Fűszerezzük egy kis fahéjjal, pici szegfűszeggel. Ezt összegyúrjuk, és állni hagyjuk.

A töltelékhez

  • Ahat darab nagy almát lereszeljük, citromlével, citromhéjjal ízesítjük, barnacukrot, fahéjat adunk hozzá.

A tészta összeállítása

  • A tésztát kinyújtjuk, a felét formába tesszük, a tölteléket ráhelyezzük, majd a tészta másik felét a tetejére tesszük. A hetedik alma vékonyra szelt karikáival díszítjük, barnacukorral, darált mandulával meghintjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.

A sodóhoz

  • A tejet felmelegítjük, belereszeljük a citromhéjat, barna cukrot szórunk hozzá. A vanília rudat belerakjuk, citrommal ízesítjük, kevergetjük, majd amikor kezd, besűrűsítjük, akkor a tojássárgájával keverjük. Habtejszínnel sűrítjük.

A kompóthoz

  • Az almákat forró vízbe tesszük puhulni,citromlével és héjjal, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. A végén leszűrjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...