Nyerj jegyet a Gourmet Fesztiválra! (x)

Válaszolj egy kérdésre június 5-éig, és nyerj egyet a 6 darab páros belépőjegy közül a Gourmet Fesztiválra, ahol pompás ételek, zamatos italok várnak rád június 7. és 10. között. Játssz és nyerj!

A játék kérdése:

Mivel köszönti a Gourmet Fesztivál minden kedves látogatóját a belépőkapuknál?

  • pálinka
  • pezsgő
  • bor

A helyes választ küldd el ajatek@nosalty.hue-mail-címre! Sorsolás június 6-án!

Az e-mail elküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

OTP klub Gourmet Fesztivál

– Kóstold meg Magyarországot!

Pompás étkek, zamatos italok kóstoltatják magukat a megújult Gourmet Fesztiválon – a Millenárison június 7. és 10. között. Új és régi kiállítók érkeznek az ország minden tájáról: ott lesznek Magyarország legjobb éttermei, a legjobb borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek, süteménycsodák, kézműves sörök és még sok más gasztroremek. A Gourmet Fesztivál az idén minden érzékszervre hat, a kulináris élvezetek mellett kulturális élvezetekben is tobzódhatnak a kilátogatók: jön – mások mellett – Harcsa Veronika, lesz Kiscsillag akusztik és játszik a !DelaDap is.

A Gourmet Fesztivál Magyarország „gasztronómiai makettje”, ahol egy helyen elérhető szinte az összes olyan kulináris élvezet, amit egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot. A Gourmet Fesztivál elhivatottan vonultatja fel évről évre a legjobb éttermeket, borászatokat, pálinkafőzdéket, miközben nem feledkezik meg az őstermelőkről, de a hamisítatlan piaci hangulatról sem.

Az idei Gourmet – és ez az egyik nagy újítás – egy komplex ízélményt igyekszik nyújtani úgy, hogy a kiváló éttermek étkei mellé a legjobban illő borokat kínálja, hiszen eleve minden egyes étterem mellé egy-egy borászatot társít, tehát az étel és ital harmóniáját a legilletékesebb szakemberek ajánlásával élvezhetjük. A megújult Gourmet Fesztivál célja a gasztronómiai ismeretterjesztés mellett, hogy olyan élményeket, ízeket, benyomásokat adjon a látogatóknak, amivel gazdagítani, színesíteni tudják majd a mindennapi falatozásaik során az étkezési szokásaikat. A Gourmet Fesztivál igyekszik minél teljesebb képet adni a hazai gasztronómia csúcstermékeinek és szolgáltatóinak világáról.

A gasztronómia magas szintjét művelő és a rendezvényen kiállító egységek névsorát olyan nevek gazdagítják, mint a Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Mandula Étterem és Bor-Bár, Bock Bisztró, 21 – Magyar Vendéglő, Tigris Étterem, Café Pierrot Étterem, Rosenstein Vendéglő, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház. Az eddigi kiállítókon kívül sütnek és főznek még: Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a Spazio Caffé Manuel Bisztró, a Borkonyha, a szentendrei Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha és a Villa Bagatelle. Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglő, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszről a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda – Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti’s Grand, valamint a Kitchen, és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen ők is képviseltetik magukat az eseményen. A Fesztivál, minden kedves látogatóját, a belépőkapuknál egy pohár pezsgővel várja és köszönti.

A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda.Az izek és zamatok mellett idén kulturális élvezetek is gazdagítják a programot. A kisebbeket az Alma együttes és Bognár Szilvi gyermekműsora várja majd, de fellép a Kerekes Band, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band, Váczi Eszter Quartett, Harcsa Veronika Quartett, lesz Kisccsillag Akusztik és a Gitár Trió és az életvidám egzotikus táncőrületről a !DelaDap gondoskodik majd.

A Fesztivál részletes programja a www.gourmetfesztival.hu-n található.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...