-
1.
Így csökkentsd egy receptben a mennyiségeket sütéskor
Sütnél egy kis sósat vagy valami kekszet, muffint, de a recept egy hadseregre számol, neked meg épp csak egy uzsonnányi adagra van szükséged? Mutatjuk, hogyan tudod könnyen átszámolni például a csészényi mennyiségeket grammra.
-
2.
Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb kedvencet
A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!
-
3.
FŰSZERepben 1. rész – Ismerd meg és próbáld ki az indiai szubkontinens legjobb ízeit
Fűszerek nélkül szomorú lenne az életünk. Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Adja magát, hogy az indiai szubkontinensen kezdjük utunkat.
-
4.
Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő
Na meg a friss kaportól. Egy hidegen és melegen is egyaránt tökéletes fogást mutatunk nektek, mely tökéletes nyáresti vacsora lehet.
-
5.
Pár hozzávalós, gyümölcsös házi jégkrém, amivel lehűtheted magad a kánikulában
Ötvözzünk két fantasztikusan nyári dolgot: a jégkrémet és a friss gyümölcsöket. A végeredmény egy pár hozzávalós, hűsítő édesség, amit kényünk-kedvünk szerint alakíthatunk.
-
6.
Alaplé: így főzz könnyedén húslevest – gyorstalpaló kezdőknek és haladóknak
Vasárnapi húslevest főzni kész életművészet, tökéletesen elkészíteni pedig igényel némi rutint. De nem feltétlenül kell túlkomplikálni a levesfőzést: néhány egyszerű trükkel már egészen egyszerűen is ízletes húsos levest pattinthatunk össze, ami remek bemelegítés az aranysárga, zsírpettyes húslevesek világa felé vezető úton.
-
7.
Ez a három leggyakoribb uborkafajta: erre használd őket
A nyár az uborkaszezon ideje, azonban a filmiparral szemben ez a szó itt pozitívum, az unalomhoz semmi köze. Hiszen rengeteg különböző fajtából válogathatunk, és mindegyik uborka másra képes a konyhában. Nézzük, mire!
-
8.
Zöld, sárga és lila gnocchit is főzhetsz, ha megszabadulsz a krumplitól
A krumpli és liszt házasságából születik az egyik legegyszerűbb tésztaétel, a gnocchi. Mind ismerjük, mind szeretjük, esetleg kicsit meg is unjuk egy idő után. Ha ez a helyzet, ideje feldobnunk valamivel az alapreceptet.
-
9.
Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont
Szép volt, jó volt, de sajnos már a végét járja az idei eperszezon. Búcsúztassuk el méltó módon, például ezzel az elegánsnak tűnő, de szörnyen egyszerű pohárdesszerttel!
-
10.
27 csodásan nyári, színes-szagos fogás, amitől ez lesz a kedvenc évszakod
A lecsón, töltött paprikán és karalábén, a lángoson vagy a borsólevesen túl is viríthatunk igazi, nyári, színes-szagos, friss és üde, újhullámos receptekkel, ötletekkel! Nagyon nyári szépségeket mutatunk most Nektek.
Nyári lazacos, újkrumplis fogásunkkal elcsábítottunk, indiai fűszerekkel ismerkedtünk a múlt héten
A múlt héten igazi nyári tartalmakkal készültünk nektek: megismertettünk titeket a három leggyakoribb uborkafájával, megmutattunk, hogyan készítsetek mennyei cukkinis fogásokat, és elhoztuk nektek azt a desszertet, amit mindenképpen el kell készítenetek a szezon végén az utolsó szem eprekből.