Nyári lazacos, újkrumplis fogásunkkal elcsábítottunk, indiai fűszerekkel ismerkedtünk a múlt héten

A múlt héten igazi nyári tartalmakkal készültünk nektek: megismertettünk titeket a három leggyakoribb uborkafájával, megmutattunk, hogyan készítsetek mennyei cukkinis fogásokat, és elhoztuk nektek azt a desszertet, amit mindenképpen el kell készítenetek a szezon végén az utolsó szem eprekből.

  1. Így csökkentsd egy receptben a mennyiségeket sütéskor
    1.

    Így csökkentsd egy receptben a mennyiségeket sütéskor

    Sütnél egy kis sósat vagy valami kekszet, muffint, de a recept egy hadseregre számol, neked meg épp csak egy uzsonnányi adagra van szükséged? Mutatjuk, hogyan tudod könnyen átszámolni például a csészényi mennyiségeket grammra.

  2. Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb kedvencet
    2.

    Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb kedvencet

    A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!

  3. FŰSZERepben 1. rész – Ismerd meg és próbáld ki az indiai szubkontinens legjobb ízeit
    3.

    FŰSZERepben 1. rész – Ismerd meg és próbáld ki az indiai szubkontinens legjobb ízeit

    Fűszerek nélkül szomorú lenne az életünk. Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Adja magát, hogy az indiai szubkontinensen kezdjük utunkat.

  4. Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő
    4.

    Lassan sütni, majd hűteni - Ettől lesz ez a nyári lazacos, újkrumplis fogás igazán frissítő

    Na meg a friss kaportól. Egy hidegen és melegen is egyaránt tökéletes fogást mutatunk nektek, mely tökéletes nyáresti vacsora lehet.

  5. Pár hozzávalós, gyümölcsös házi jégkrém, amivel lehűtheted magad a kánikulában
    5.

    Pár hozzávalós, gyümölcsös házi jégkrém, amivel lehűtheted magad a kánikulában

    Ötvözzünk két fantasztikusan nyári dolgot: a jégkrémet és a friss gyümölcsöket. A végeredmény egy pár hozzávalós, hűsítő édesség, amit kényünk-kedvünk szerint alakíthatunk.

  6. Alaplé: így főzz könnyedén húslevest – gyorstalpaló kezdőknek és haladóknak
    6.

    Alaplé: így főzz könnyedén húslevest – gyorstalpaló kezdőknek és haladóknak

    Vasárnapi húslevest főzni kész életművészet, tökéletesen elkészíteni pedig igényel némi rutint. De nem feltétlenül kell túlkomplikálni a levesfőzést: néhány egyszerű trükkel már egészen egyszerűen is ízletes húsos levest pattinthatunk össze, ami remek bemelegítés az aranysárga, zsírpettyes húslevesek világa felé vezető úton.

  7. Ez a három leggyakoribb uborkafajta: erre használd őket
    7.

    Ez a három leggyakoribb uborkafajta: erre használd őket

    A nyár az uborkaszezon ideje, azonban a filmiparral szemben ez a szó itt pozitívum, az unalomhoz semmi köze. Hiszen rengeteg különböző fajtából válogathatunk, és mindegyik uborka másra képes a konyhában. Nézzük, mire!

  8. Zöld, sárga és lila gnocchit is főzhetsz, ha megszabadulsz a krumplitól
    8.

    Zöld, sárga és lila gnocchit is főzhetsz, ha megszabadulsz a krumplitól

    A krumpli és liszt házasságából születik az egyik legegyszerűbb tésztaétel, a gnocchi. Mind ismerjük, mind szeretjük, esetleg kicsit meg is unjuk egy idő után. Ha ez a helyzet, ideje feldobnunk valamivel az alapreceptet.

  9. Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont
    9.

    Ezzel a különleges epres desszerttel búcsúztassuk el az idei szezont

    Szép volt, jó volt, de sajnos már a végét járja az idei eperszezon. Búcsúztassuk el méltó módon, például ezzel az elegánsnak tűnő, de szörnyen egyszerű pohárdesszerttel!

  10. 27 csodásan nyári, színes-szagos fogás, amitől ez lesz a kedvenc évszakod
    10.

    27 csodásan nyári, színes-szagos fogás, amitől ez lesz a kedvenc évszakod

    A lecsón, töltött paprikán és karalábén, a lángoson vagy a borsólevesen túl is viríthatunk igazi, nyári, színes-szagos, friss és üde, újhullámos receptekkel, ötletekkel! Nagyon nyári szépségeket mutatunk most Nektek.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...