Itt a nyár, ami azt jelenti, hogy terítékre kerülnek a könnyed nyári ízek. Az inspiráció ezúttal is a nyáron termő növényekből érkezik, illetve népszerűek lesznek az alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú koktélok is. Mire számítsunk kajatrendek terén az idei év legmelegebb hónapjaiban? Az Eating Well számba vette, milyen alapanyagok és élelmiszerek keresési aránya ugrott meg drámaian a közelmúltban – az alábbiak lesznek a nyerő nyári ízek.
Passiógyümölcs
Már a passiógyümölcs gondolatára is tengerparton érzi magát az ember: ez a trópusi gyümölcs italokban és desszertekben fog megjelenni a nyáron igazán. A keresési trendek azt mutatják, hogy az elmúlt 12 hónapban jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik rágugliztak, milyen ételeket és italokat lehet készíteni a passiógyümölcssel.
Uborka
Az uborka ropogós, frissítő nyári zöldség. Könnyen beszerezhető, viszonylag olcsó és egészségügyi előnyökkel is jár a fogyasztása. Nem csoda, hogy minden nyáron reneszánszát éli – frissítő, és kifejezetten könnyű alapanyag, illetve tele van vízzel, ami a nyári hőségben nagyon fontos.
Matcha
A matcha egy finomra őrölt zöldtea-por, amelynek mély kulturális gyökerei vannak Kínában és Japánban. A tea jellegzetes, élénkzöld színű, és hagyományosan forró vízben felverve szolgálják fel italként. A matcha az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált az Egyesült Államokban, ízesítőként jelenik meg a népszerű élelmiszerekben. Idény nyáron is menő lesz matchát iszogatni, sőt, mindent (is) matchával ízesíteni.
Levendula
Jó hír a tihanyiaknak: idén nyáron is rendkívül népszerű lesz a levendula íze.
A növény általában a Provence-i gyógynövény-keverékek összetevőjeként szerepel, nyugtató hatása is van. Az aromaterápiában a levendula segít csökkenteni a stresszt. A levendulával átitatott italok és desszertek egyre népszerűbbek – a sajttortától, a limonádén át, a koktélokig.
Különleges fagyik
Az idei nyár a különleges ízű fagyikról fog szólni – a hagyományos csoki-citrom mellé beúszhatnak olyan kombinációk, amikre nem is gondolnánk. A növényalapú fagylaltok is most indulnak majd be igazán, eddig csak elvétve találhattunk ilyesmit a fagyizókban, de egyre népszerűbbek lesznek a természetesen tejmentes változatok.
Dobozolt koktélok
Kinek van ideje mostanában koktélokat kevergetni? Keresési adatok szerint egyre nagyobb az igény a dobozolt koktélokra, amikkel nem kell szenvedni, egyszerűen kitöltöd őket, és már mehet is a menet.
Egyre több szeszfőzde és szeszesital cég ad ki saját dobozos koktélt, ami jobb minőséget és nagyobb választékot jelent.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Nyári ízek, ötletek és receptek: