Mint ahogy a divatban, úgy az ételekben is vannak különböző trendek – idén nyáron például ezt lesz menő főzni.
Itt a nyár, ami azt jelenti, hogy terítékre kerülnek a könnyed nyári ízek. Az inspiráció ezúttal is a nyáron termő növényekből érkezik, illetve népszerűek lesznek az alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú koktélok is. Mire számítsunk kajatrendek terén az idei év legmelegebb hónapjaiban? Az Eating Well számba vette, milyen alapanyagok és élelmiszerek keresési aránya ugrott meg drámaian a közelmúltban – az alábbiak lesznek a nyerő nyári ízek.
Ezek lesznek az idei nyár „menő” ételei és italai
Passiógyümölcs
Már a passiógyümölcs gondolatára is tengerparton érzi magát az ember: ez a trópusi gyümölcs italokban és desszertekben fog megjelenni a nyáron igazán. A keresési trendek azt mutatják, hogy az elmúlt 12 hónapban jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik rágugliztak, milyen ételeket és italokat lehet készíteni a passiógyümölcssel.
Ez egy úgynevezett alaprecept, azaz bárhogy variálható: joghurt helyett tejjel (ebből annyit adjatok hozzá, ami pont ellepi), bármilyen gyümölccsel, édesítő helyett mondjuk mézzel vagy ...
A maracuja már nem luxuscikk, készítsd el segítségével ezt a fantasztikus nyári pezsgőkoktélt pillanatok alatt! Ízével elkápráztathatsz bárkit, feledhetetlenné teheted az alkalmat.
A habcsókok királya a tejszínnel és bogyós gyümölcsökkel megkoronázott Pavlova torta. Ez az egyik kedvenc desszertünk, nálunk mindenki hatalmas rajongója, bármilyen formában ...
Uborka
Az uborka ropogós, frissítő nyári zöldség. Könnyen beszerezhető, viszonylag olcsó és egészségügyi előnyökkel is jár a fogyasztása. Nem csoda, hogy minden nyáron reneszánszát éli – frissítő, és kifejezetten könnyű alapanyag, illetve tele van vízzel, ami a nyári hőségben nagyon fontos.
Pillanatok alatt elkészíthető, hűsítő nyári koktél, ami biztosan a házibulik és kerti partik kedvenc itala lesz! ;)
Matcha
A matcha egy finomra őrölt zöldtea-por, amelynek mély kulturális gyökerei vannak Kínában és Japánban. A tea jellegzetes, élénkzöld színű, és hagyományosan forró vízben felverve szolgálják fel italként. A matcha az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált az Egyesült Államokban, ízesítőként jelenik meg a népszerű élelmiszerekben. Idény nyáron is menő lesz matchát iszogatni, sőt, mindent (is) matchával ízesíteni.
Nyári hangulatú finom fagyis édesség, matcha affogató! Szuper gyorsan elkészíthető és nagyon finom! Ez egy lenyűgözően elegáns, krémes és kényeztető desszert, amivel ...
Itt a nyár és vele együtt a fagyiszezon, ami egészen őszig tart. Sőt, akár egész évben!
Ez egy vegán recept, 100%-ban növényi összetevőkből, telis tele antioxidánsokkal és ...
A mochi egy különleges, japán nyúlós nyalánkság. Gluténos rizslisztből készítik és rengeteg változata van. Mi egy matchás, zöld teaporos fajtát készítettünk el, amit ...
Levendula
Jó hír a tihanyiaknak: idén nyáron is rendkívül népszerű lesz a levendula íze.
A növény általában a Provence-i gyógynövény-keverékek összetevőjeként szerepel, nyugtató hatása is van. Az aromaterápiában a levendula segít csökkenteni a stresszt. A levendulával átitatott italok és desszertek egyre népszerűbbek – a sajttortától, a limonádén át, a koktélokig.
Nagyon szeretem a fehér csoki és levendula ízét együttesen, így gondoltam, belevarázsolom őket egy közös sütibe. Az alaprecept Donna Hay szakácskönyvéből származik, ezt variáltam ...
Nagy levendula rajongó vagyok, a házunk körbe van ültetve vele. Egyik kedvenc fagylaltom a rózsa alakú és levendulás fehér csokis, amit Budapesten a Bazilika mellett árulnak. Gondoltam, ...
Különleges fagyik
Az idei nyár a különleges ízű fagyikról fog szólni – a hagyományos csoki-citrom mellé beúszhatnak olyan kombinációk, amikre nem is gondolnánk. A növényalapú fagylaltok is most indulnak majd be igazán, eddig csak elvétve találhattunk ilyesmit a fagyizókban, de egyre népszerűbbek lesznek a természetesen tejmentes változatok.
A cékla és a málna nagyon jó párost alkotnak, nemcsak gyönyörű színük, hanem az ízük miatt is. A fagyi kanalazása közben garantált, hogy rózsaszínben látjátok majd a világot.
A ...
A Gourmet fesztiválra készült a tejfölfagyi korianderes uborkatoppinggal. A csokis verzió Túró Rudi rajongóknak és a hagyományos ízek kedvelőinek ajánlott. :)
Kinek van ideje mostanában koktélokat kevergetni? Keresési adatok szerint egyre nagyobb az igény a dobozolt koktélokra, amikkel nem kell szenvedni, egyszerűen kitöltöd őket, és már mehet is a menet.
Egyre több szeszfőzde és szeszesital cég ad ki saját dobozos koktélt, ami jobb minőséget és nagyobb választékot jelent.
Az önmagában is igen karakteres gin további fantasztikus ízeket kap a beleáztatott rebarbarától. Nevetségesen egyszerű recept, ami szinte elkészíti saját magát, nekünk csak várni kell ...
A flirtini koktél a Szex és New York című sorozat egyik emlékezetes epizódjának emlékezetes itala, amit egy new yorki bérház tetején tartott partin fogyaszt a négy barátnő. Ideális ...
Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.
Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...