Bőven terem majd a magyarok egyik kedvenc gyümölcse

Az esős, de szerencsére nem túl hideg időjárásnak köszönhetően idén végre rengeteg teremhet a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből, a kajszibarackból.

Nem tettek kárt idén a fagyok a gyümölcsösökben, így előreláthatóan nyárra több mint 30 százalékkal nagyobb kajszibaracktermés várható, mint ami tavaly volt – írja a Házipatika.hu a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva.

Lesz miből lekvárt készíteni!

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) elemzése szerint nemcsak a hazai, de az európai termesztők is jó kajszibaracktermésre számíthatnak idén, a szakértői becslések alapján a 2021-es 393 ezer tonnás termés után idén 515 ezer tonna körüli mennyiségre számíthatnak az uniós kajszibarack-termesztők. A Magyar Nemzet szerint bár ez a szám 30%-kal jobb a tavalyihoz képest, az elmúlt öt év átlagától még így is 8 százalékkal le van maradva.

Túrós pite sárgabarackkal

Szeretem azokat a recepteket, amikor két bevált dolgot ötvözve kijön egy harmadik. Ehhez most az almás pite receptem tésztáját és a túrós pitém töltelékét használtam fel.

A legjobb évre az olaszok számíthatnak, náluk 11 százalékos termésnövekedést jósolnak, a várható 263 ezer tonnás termés pedig a teljes uniós mennyiség felét teheti ki, rosszabb eladásokra számíthatnak viszont a görögök, a franciák és a spanyolok, ők ugyanis a korábbi fagykárok miatt a korábbi években megszokott mennyiség felét tudják majd csak betakarítani.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...