Bőven terem majd a magyarok egyik kedvenc gyümölcse

Az esős, de szerencsére nem túl hideg időjárásnak köszönhetően idén végre rengeteg teremhet a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből, a kajszibarackból.

Nem tettek kárt idén a fagyok a gyümölcsösökben, így előreláthatóan nyárra több mint 30 százalékkal nagyobb kajszibaracktermés várható, mint ami tavaly volt – írja a Házipatika.hu a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva.

Lesz miből lekvárt készíteni!

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) elemzése szerint nemcsak a hazai, de az európai termesztők is jó kajszibaracktermésre számíthatnak idén, a szakértői becslések alapján a 2021-es 393 ezer tonnás termés után idén 515 ezer tonna körüli mennyiségre számíthatnak az uniós kajszibarack-termesztők. A Magyar Nemzet szerint bár ez a szám 30%-kal jobb a tavalyihoz képest, az elmúlt öt év átlagától még így is 8 százalékkal le van maradva.

Túrós pite sárgabarackkal

Szeretem azokat a recepteket, amikor két bevált dolgot ötvözve kijön egy harmadik. Ehhez most az almás pite receptem tésztáját és a túrós pitém töltelékét használtam fel.

A legjobb évre az olaszok számíthatnak, náluk 11 százalékos termésnövekedést jósolnak, a várható 263 ezer tonnás termés pedig a teljes uniós mennyiség felét teheti ki, rosszabb eladásokra számíthatnak viszont a görögök, a franciák és a spanyolok, ők ugyanis a korábbi fagykárok miatt a korábbi években megszokott mennyiség felét tudják majd csak betakarítani.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...