Éppen ezért most következzen a Women's Health válogatása olyan igazi nyári harapnivalókkal, amelyek nemcsak hogy hűsítenek, egészségesek és hidratálnak, de nagyon hamar el is készülnek.
Gazpacho
Ez a leves valóságos energiabomba. A benne lévő friss paradicsom, uborka, paprika, hagyma és fokhagyma mind-mind szuper frissítő és egészséges szervezetünknek, hiszen nyersen kerülnek a levesbe. Legtöbben csak a paradicsomos változatot ismerjük, pedig készíthetünk gazpachót karfiolból, uborkából vagy barackból is.
Grillezett gyümölcsök
Itthon a grillre leginkább hús, hal vagy éppen zöldség kerül, pedig megéri továbbgondolni kicsit a dolgokat. Hazánkban talán kevésbé szoktunk gyümölcsöket tenni a rácsra, érdemes kipróbálni!
Egy laktató vacsora után – ha még édességre vágynánk – a habos csokicsodák helyett inkább dobjunk pár ananász-, barack- vagy banánszeletet a tűzre, de készíthetünk gyümölcskebabot is – az édesség utáni vágyunk azonnal megszűnik!
Grillezett kukorica
Ne csak főzve együk a kukoricát, hanem grillezve is. Személy szerint ez az egyik kedvenc nyári csemegém. Ami külön feldobja, hogy készíthetünk hozzá különböző kencéket is.
Én például le szoktam hozzá reszelni egy citrom héját, felaprítok egy kevés chilit, szobahőmérsékletű vajhoz keverem őket, majd fogyasztás előtt rákenem szépen a kukoricámra. Mennyei!
Ceviche
A cevice Peru közkedvelt étele, amely nyers halból, citromból vagy limeból, sóból, hagymából, chiliből és zöldfűszerekből áll. Amellett, hogy nagyon finom, tele van fehérjével és szívbarát omega-3 zsírsavval.
Keverjük össze a kedvenc – és nagyon friss – darabolt nyers halunkat limelével, és hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Másnap adjunk hozzá egy kevés apróra vágott zöldséget, olívaolajat és fűszernövényeket (pl. koriandert vagy petrezselymet). Hihetetlenül frissítő csemege!
Görögdinnye
Mint tudjuk, a görögdinnye 90%-a víz, így már önmagában is nagyon jól esik egy forró nyári napon, de saláták alapanyagául is kiválóan használható. Keverjünk el görögdinnyedarabokat némi morzsolt fetasajttal, friss mentával és limelével. Tökéletes fogás akár előételként, akár könnyű nyári vacsoraként fogyasztva.
Fagyasztott smoothie
Turmixoljunk le gyümölcsöket vagy épp zöldségeket, és öntsük fagyiformákba vagy kisebb tálkákba. Dobjuk a mélyhűtőbe néhány órára, és kész is a frissítő és szuperegészséges „fagylalt”!
Házi gyümölcs-salsa
Ki mondta, hogy salsat csak paradicsomból és zöldségekből lehet készíteni? Elő a mézédes sárgadinnyével, hagymával és fűszernövényekkel! Magában is nagyon finom, de grillezett csirke vagy hal mellé is tökéletes választás.
(Via: Women's Health)