Nyári babfőzelék kovászos uborkával

Vészesen közeleg a nyár vége, de mielőtt ideérne, még gyorsan megírtam ezt a receptet, hogy megfőzzétek, mert kár lenne kihagynotok!

Nyári babfőzelék kovászos uborkával recept - Kattints!

A babfőzelékkel is az a bajon, mint mondjuk amit a lencsével újévkor rendszeresen eljátszom: vagy elfelejtem előző nap beáztatni, és akkor mégsem az lesz, vagy beáztattam, de nem úgy jön ki másnap a lépés, és nincs időm megfőzni. Ez utóbbi során már sikerült odáig jutnom, hogy a lencse ki is csírázott a tálban. Hiába, a rákészülős főzés nem az erősségem. Na de nyáron ugye ilyen gondom a friss fejtett babbal nincsen, így semmi sem állhat a friss babfőzelék útjába. Ezt a receptet néhány hete főztem, úgy érzésből, és ilyenkor ha nem írom le azonnal, mindig hosszan kell tűnődnöm, hogy is készült pontosan. Mit kaptam ki a fűszeres szekrényből, mennyi ideig főztem, hány decit adtam hozzá és egyebek. De talán nem is a pontos arányok számítanak most, hanem az az egy plusz hozzávaló, ami miatt van értelme egy újabb babfőzeléket feltölteni az internet bugyraiba: ez a kovászos uborka. A levétől savanykás és még ízesebb lesz, a finomra vágott uborkától pedig kap egy plusz roppanós textúrát a főzelék. Nekem nagyon bejött, és ettől lett aztán tényleg 100%-ig nyári ez a főzelék, úgyhogy gyorsan főzzétek meg ti is, mert nem sok maradt hátra a hűvösebb napokig.

RECEPT

Nyári babfőzelék kovászos uborkával - KATTINTS!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...