Nyár végi padlizsántippek

Még mindig rengeteg a padlizsán és a belőle készülő krémhez jobb alternatívát nem is tudnánk  ajánlani, mint a zakuszkát! 

Az a jó a nyárban, hogy rengeteg zöldségkrémet lehet készíteni, amit nem csak azonnali fogyasztásra lehet betervezni. Bár tény, nehéz megállni, hogy ne kenjünk ropogós pirítós szeletekre az egészet. Ha viszont olaj is kerül a zöldséges cuccba, akkor tartósító nélkül is megúszhatjuk a projektet, nagyobb üvegekben elrakva imádni fogjuk télen a vitaminbombát. Mivel most zsákszámra lehet még szeptemberben is hazahozni a padlizsánt és a paprikát, így a szezon adott, főleg, ha sok vöröshagymát is beleadunk az illusztris társaságba. A zakuszka Oroszországban minden előételt, snacket jelöl, amit a vodkához csipegetnek még a

főétkezés előtt. Amúgy a zöldségkrémhez gyakran fogyasztanak füstölt árut, halat, illetve egyáltalán nem árt, ha a zakuszka alapjaként működő padlizsánt grillen sütjük, füstöljük, persze erre azért egy társasház konyhájában meglehetősen nehéz grillpartit varázsolni.

Érdemes a paprikát is megsütni, majd sütőzacskóba téve hagyni,hogy felpöndörödjön a héja… így sokkal könnyebben el lehet távolítani majd.

Zakuszkás tészta

Jahin zakuszka receptjét készítettem el, és azt ajánlja, hogy tésztával is próbáljuk ki. Óriási ötlet! Ilyen finom, selymes szósszal még nem találkoztam, anékül, hogy tejszín ...

Zakuszka tartósítószer nélkül

A családom egyik kedvence a zakuszka. Többféle változata közül mi ezt szeretjük, nálunk a padlizsán minden formába csúcslistás. Kenhető pirítósra, barna kenyérre, melegszendvics ...

Zakuszka

Erdélyi zöldségkrém, szó szerinti jelentése: evéshez való. Padlizsánoson kívül több verziója létezik: babos, gombás,stb. Nyáron általában a padlizsánra vagyunk rákattanva, ...

A legjobb barátunk ez esetben egy turmixgép lesz, ebben kellene elvegyíteni a hozzávalókat és isteni, homogén krémet kapni belőle. Aki szereti erősen, ne sajnálja belőle a porított chilit, tényleg nagyon pikánssá teszi a zakuszkát. Ha a füstölés sehogy sem kivitelezhető, érdemes natúr füstsóval próbálkozni, ez már minden nagyobb fűszeresnél kapható mostanság.

Az Itt a szezon cikkeiért ide kattints! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...