A grillezésben az a legjobb, hogy kötetlen, laza, az előkészítése nem igényel túl sok időt, és a legtöbb finomság gyorsan elkészül. A grillezéskor könnyű mindenki ízléséhez igazodni: a tűzön készülhet sokféle hús, hal vagy kolbász, süthetünk különféle szezonális zöldségeket, fóliába csomagolva komplett fogásokat párolhatunk. És miközben a parázsban megsül a krumpli, a rács szélén tökéletes ízt és színt kap a kedvenc kenyerünk. Készüljön a grillen bármi, a hozzávalókat és a szükséges BBQ-eszközöket mind megtaláljuk az ALDI-ban.
A grillezés szezonális, ezért minden nyáron újra bele kell egy kicsit tanulnunk. Fontos, hogy a grill mindig tiszta legyen. Ha gázgrill, a palackot feltétlenül ellenőrizzük használat előtt. Mindig várjuk meg, amíg kellő mértékben leég a brikett vagy a szén, és szép, egyenletes parázs felett dolgozzunk. Csak annyi plusz zsiradékot adjuk az ételekhez, amitől nem lobban be a parázs.
A faszenes grill mellett érdemes kipróbálni az elektromos grilleket is. Itt a végeredmény kicsit más élményt ad, viszont erkélyen vagy a konyhában is könnyen használható. A tapadásmentes felületű grillen szintén bármit süthetünk: jöhetnek a marinált falatok, a jól fűszerezett zöldségek, sőt, akár a desszertet is elkészíthetjük a felhevített grill-lapokon.
Akár a kertben, akár a teraszon grillezünk – a legfontosabb, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk.