Nyalnád a BACONnyalókát? Mi eléggé megkívántuk...de vajon hogy készül? ÍGY!

Régi álom a mangalicatepertős csokik után...vagy mellé...nyalóka, amely baconből készül! Kipróbálnád? Mi nagyon!

A baconmánia már-már világokon átívelő, és egyre csak terjed - már az USA-n kívül is felütötte a fejét, az emberek rákattantak, itt nálunk a szerkesztőségben is egyre sűrűbben készül reggelente, jól megpirítva, tükörtojás tetején. De nem kell messzire menni, elég, ha a mangalicatepertős csokoládénkra gondolunk...mit nekünk bacon!

Amerikában amúgy állítólag 9 kilogramm fogy évente személyenként belőle, sőt, olyannyira szívügy náluk, hogy tavaly egy rettenetes álhír is felütötte a fejét, miszerint baconhiány van az országban...

Így néz ki a csoda

Na de hogy valakinek eszébe jutott, hogy nyalókát készítsen baconből, annak aranyba kéne foglalnia nevét - és ez még be is következhet. Az illető nem más, mint Rhonda Kave, aki New York-i, Roni-Sue's Chocolates nevezetű boltjában alkot, egyébként pedig több mint 25 éve foglalkozik csokoládéval.

A nyalóka megálmodója, a cukrász Ronda Kave

Így készül a baconnyalóka:

Rhonda először is lesüt egy halomnyi ropogós bacont, ami a cikkíró elmondása alapján élete legfinomabbja (túlzás nélkül), azután pici darabokra töri, és elhelyezi a nyalókaformában. Ezután kerül rá a szirup, azaz egy füstölt teakeverék, juharszirup, agavé- és glükózszirup, valamint sima fehércukor folyékony elegye. Igen, tudjuk, nem diétás. Ezután csak beleönti a formába, hagyja megszilárdulni, és kész is!

A videót adelishen megnézhetitek.

Készülnek...

És itt felkereshetitek a helyet, ha New Yorkban jártok!

Ezeket olvastad már?

cikk, fotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...