A nutellás banánsushi ezen a nyáron szédítette meg a világot, hiszen közkedvelt alapanyagait mindenki szereti - ráadásul 3 perc alatt kész is ez a desszertként és reggeliként is szervírozható édesség! Ehhez nem is kell tudnod sushit tekerni, elég ha a tálalásnál vicceled meg a családot egy-egy evőpálcikával és kis szószos tálkákkal, amikbe extra mogyorókrémet is rejthetsz!
Nézd meg, hogyan készül a nutellás banánsushi!
Hozzávalók:
- banán
- Nutella
- puffasztott rizs
Így készítsd:
- Egyenletesen terítsd szét a puffasztott rizsszemeket egy tányéron vagy a konyhapulton.
- Húzd le a banán héját, de először csak a gyümölcs felületének a feléről.
- A héj nélküli részt kend be vastagon Nutellával, majd forgasd bele a puffasztott rizsbe.
- Ezután húzd le a következő banánhéjcsíkot, kend be ezt a részt is Nutellával, majd újra forgasd rizsszemekbe.
- Fogj egy darab folpackot, és a már bundázott részt takard be vele, hogy ne morzsolódjon le a rizsbunda.
- Húzd le az utolsó rész banánhéjat, kend rá a Nutellát és a puffasztott rizst.
- Végül tekerd be az egész bundázott banánt a fóliába, majd nagyon finoman nyomkodd rá a rizsszemeket, hogy jobban tapadjanak a nutellás gyümölcsre.
- Ha jobban meg akarod szilárdítani a végeredményt, tedd be a hűtődbe egy félórára, de akár már azonnal ki is csomagolhatod: szeleteld fel a banánt, tedd őket tányérra, és rendezd úgy, ahogy a japánok a sushi-t tálalják!
- A banánsushik mellé önts egy kis szószos tálba langyosra melegített mogyorókrémet (ha még így is túl sűrű, adj hozzá tejet vagy tejszínt), vagy pakolj mellé friss nyári gyümölcsöket (például málnát, ribizlit vagy szedret). És persze ne felejtsd el az evőpálcikákat.
Ez is érdekelhet!
Varázslat! Így készíts banánfagyit 100% gyümölcsből - 5 perc alatt!
(via BuzzFeed)