A nu­tel­lás ba­nán­su­shi a nyár új kedvence!

Csak ránézésre hasonlít a japán sushira, a gyakorlatban semmilyen sushi-tekerési technikát nem kell tudnod ehhez a népszerű nyári nasshoz - sőt, még észbontó reggeli is lehet!

A nutellás banánsushi ezen a nyáron szédítette meg a világot, hiszen közkedvelt alapanyagait mindenki szereti - ráadásul 3 perc alatt kész is ez a desszertként és reggeliként is szervírozható édesség! Ehhez nem is kell tudnod sushit tekerni, elég ha a tálalásnál vicceled meg a családot egy-egy evőpálcikával és kis szószos tálkákkal, amikbe extra mogyorókrémet is rejthetsz!

Nézd meg, hogyan készül a nutellás banánsushi!

Hozzávalók:

  • banán
  • Nutella
  • puffasztott rizs

Így készítsd:

  • Egyenletesen terítsd szét a puffasztott rizsszemeket egy tányéron vagy a konyhapulton.
  • Húzd le a banán héját, de először csak a gyümölcs felületének a feléről.
  • A héj nélküli részt kend be vastagon Nutellával, majd forgasd bele a puffasztott rizsbe.
  • Ezután húzd le a következő banánhéjcsíkot, kend be ezt a részt is Nutellával, majd újra forgasd rizsszemekbe.
  • Fogj egy darab folpackot, és a már bundázott részt takard be vele, hogy ne morzsolódjon le a rizsbunda.
  • Húzd le az utolsó rész banánhéjat, kend rá a Nutellát és a puffasztott rizst.
  • Végül tekerd be az egész bundázott banánt a fóliába, majd nagyon finoman nyomkodd rá a rizsszemeket, hogy jobban tapadjanak a nutellás gyümölcsre.
  • Ha jobban meg akarod szilárdítani a végeredményt, tedd be a hűtődbe egy félórára, de akár már azonnal ki is csomagolhatod: szeleteld fel a banánt, tedd őket tányérra, és rendezd úgy, ahogy a japánok a sushi-t tálalják!
  • A banánsushik mellé önts egy kis szószos tálba langyosra melegített mogyorókrémet (ha még így is túl sűrű, adj hozzá tejet vagy tejszínt), vagy pakolj mellé friss nyári gyümölcsöket (például málnát, ribizlit vagy szedret). És persze ne felejtsd el az evőpálcikákat.

Ez is érdekelhet!

Varázslat! Így készíts banánfagyit 100% gyümölcsből - 5 perc alatt!

(via BuzzFeed)

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...