5 zöldség és 3 fűszernövény, amit vízben is nevelhetsz

Ezekkel az egyszerű trükkökkel nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hanem növelheted is a friss zöldségek és fűszernövények mennyiségét a konyhádban, csak némi figyelem és türelem szükséges hozzá!

A következő alkalommal, amikor zöldségmaradékot készülsz kidobni, érdemes megfontolni, hogy újrahasznosítsd őket. Számos zöldséget és fűszernövényt lehet ugyanis újratermeszteni vagy újrahajtatni vízben. Először is, fontos, hogy jó minőségű, biotermesztett zöldségeket használj, mivel a vegyszerek gátolhatják a növények növekedését. Ügyelj arra is, hogy friss legyen a gyökereztetésre használt víz. Ha pedig néhány hét után sem tapasztalsz növekedést, akkor érdemes lehet eldobni vagy komposztálni a maradékot, és újrakezdeni.

Az eredeti cézársaláta

A cézársaláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, ...

Katt a galériára, hogy megtudd, mely zöldségeket tudod vízben is gyökereztetni!

Még több növényes tartalom:

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!

Balogh Lilla

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...