Vigyázz, ezekkel a kerti növényekkel, mert mérgezést okoznak

A szakértő most összeállított egy listát azokból a növényekből, amelyek akár halálos mérgezést is okozhatnak.

A kertben található gyönyörű növények között sajnos több olyan is akad, amely súlyos egészségkárosodást okozhat. Egyes növények elfogyasztva okoznak mérgezéses tüneteket, míg mások a bőrrel érintkezve, akár égési sérüléseket is produkálhatnak. 

Vigyázz, ezekkel a kerti növényekkel, mert mérgezést okoznak

A HelloVidék megkeresésére Kósa Dániel kertészmérnök (a teljesség igénye nélkül) nemrég összeállított egy listát, amelyben a veszélyes kerti növényeket sorolta fel.

Miért mérgezőek az alábbi növények?

Mielőtt még rátérnénk a mérgező növényfajtákra, előtte még tisztázzuk, hogy miként is lehet egy növény mérgező. A kerti növényekben található mérgező hatóanyagok közé tartoznak az úgy nevezett glikozidok, alkaloidok és szaponinok, amelyek hatással lehetnek az idegrendszerre, a szív- és érrendszerre, a légzőrendszerre és a gyomorra.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...