Nosztalgiázás Koncz Zsuzsával és Bagamérivel - Így nyaltuk a fagylaltot a múlt században

Egyik nyár sem telhet fagylalt nélkül. Ezt már száz évvel ezelőtt is tudták. Fagylaltozós fotókat válogattunk nektek a régmúltból.

A fagyi a nyár megkerülhetetlen része, szerencsére. Magyarországra osztrák közvetítéssel került még a 18. században. Az első receptek már 1900-as évek elején megjelentek a receptkönyvekben. A klasszikus vaníliás, csokis ízesítések mellett főleg nyári gyümölcsökből készült régen a fagylalt, például eperből, barackból, meggyből. Innen jutottunk el mára a bizarrabbnál bizarrabb ízesítésű változatokig.

Sokan megmaradtunk a klasszikus ízeknél, mások viszont pont az újdonságokért rajonganak. Abban viszont mindannyian egyetérthetünk, hogy fagylaltozni mindig jó!

Nosztalgiázzunk még egy kicsit, emlékeztek még Bagamérire, aki a fagylaltját maga méri...?

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Megérkezett az ünnepi asztal új sztárja: ez a bejgli tarolni...

Mivel már hazánkban is dubajicsoki-lázban ég mindenki, így várható volt, hogy az új slágertermék a karácsonyi édessségek sorát is megostromolja. Nem kellett sokáig várni, hogy megjelenjen a dubaji csokis szaloncukor és bejgli. Utóbbi pedig még a hagyományos ízeket is letarolhatja.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...