„Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta főzők” – a Nosalty Főzőklub novemberi arca Schöck Zoltán hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Novemberben Schöck Zoltánnal készítettünk interjút, akinek házias, kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Zoltán!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal.

Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Schöck Zoltánt!

„Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta főzők”

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta főzők. „Komolyabban” 10-12 éve.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

Barátaimnak üzentem viccesen, hogy én már a világhálón is elérhető vagyok.

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Hagyományok tisztelete, pontosság, lazaság, kreativitás.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Próbálja ki önmagát, és ne csüggedjen, ha elsőre (sokadszorra) sem jön össze.

Mit hallgatsz főzés közben?

A szóda pezsgő hangját, ahogy idillikusan elkeveredik a száraz fehérborral, és elkészül a fröccsöm.

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Láng György, Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo.

Hagyományok tisztelete, pontosság, lazaság, kreativitás

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Fehérbor, sajt, vaj.

Étel, amit soha nem eszel meg?

Szerintem a surströmming, de még nem próbáltam.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed"?

Halászlé.

Közért, hipermarket vagy piac?

PIAC!

Kedvenc éttermed?

Donautica Étterem, 7133 Fadd, Dunasor 53.

Életed gasztroélménye?

Dél-Afrikában grillezett gnúkolbász és impalasteak.

Kedvenc mondás a konyhában?

Jó az illata….

Próbálja ki önmagát, és ne csüggedjen, ha elsőre (sokadszorra) sem jön össze

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Mosogatás.

Recept, amit álmodból is?

Fácánleves.

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Őszinte leszek. Szakácsokat nem követem. Ha egy érdekes receptet találok, akkor még a Nosalty oldalon hasonlókat is elolvasom, és ezekből „összegyúrom” az enyémet.

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Kislányom által készített fűszertartó, nagyanyám és édesanyám recepteskönyve.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Schöck Zoltán


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek