A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal.
Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Schöck Zoltánt!
Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?
Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta főzők. „Komolyabban” 10-12 éve.
Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?
Barátaimnak üzentem viccesen, hogy én már a világhálón is elérhető vagyok.
Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?
Hagyományok tisztelete, pontosság, lazaság, kreativitás.
Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?
Próbálja ki önmagát, és ne csüggedjen, ha elsőre (sokadszorra) sem jön össze.
Mit hallgatsz főzés közben?
A szóda pezsgő hangját, ahogy idillikusan elkeveredik a száraz fehérborral, és elkészül a fröccsöm.
Melyik híres séf, szakács a példaképed?
Láng György, Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo.
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
Fehérbor, sajt, vaj.
Étel, amit soha nem eszel meg?
Szerintem a surströmming, de még nem próbáltam.
Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed"?
Halászlé.
Közért, hipermarket vagy piac?
PIAC!
Kedvenc éttermed?
Donautica Étterem, 7133 Fadd, Dunasor 53.
Életed gasztroélménye?
Dél-Afrikában grillezett gnúkolbász és impalasteak.
Kedvenc mondás a konyhában?
Jó az illata….
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
Mosogatás.
Recept, amit álmodból is?
Fácánleves.
Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?
Őszinte leszek. Szakácsokat nem követem. Ha egy érdekes receptet találok, akkor még a Nosalty oldalon hasonlókat is elolvasom, és ezekből „összegyúrom” az enyémet.
Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?
Kislányom által készített fűszertartó, nagyanyám és édesanyám recepteskönyve.
Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Címlapkép és fotók: Schöck Zoltán
Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:
- „Sohasem kényszerből vagy megszokásból főzök, talán ezért is érzem azt, hogy alkotok, töltődöm és kikapcsolódom” – a Nosalty Főzőklub augusztusi arca Baroness konyhája nevű hobbiszakácsunk
- „A konyha kikapcsol, feltölt, ellazít” – a Nosalty Főzőklub szeptemberi arca ÍZcsiklandozó nevű hobbiszakácsunk
- „Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék” – a Nosalty Főzőklub októberi arca Salamon Csilla hobbiszakácsunk