„Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék” – a Nosalty Főzőklub októberi arca Salamon Csilla hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Októberben Salamon Csillával készítettünk interjút, akinek házias, mégis kreatív, laktató, mégsem terhelő fogásaival már találkozhattatok az oldalon. Szia, Csilla!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Salamon Csillát!

„Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék”

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

Én is, mint minden háziasszony, az alapoknál kezdtem a főzést, nagyjából 28 évvel ezelőtt, amikor a családnak kezdtem főzni.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

Ahogy próbálgattam magam a konyhában a sütés-főzés terén, rájöttem sok mindennek a csínja-bínjára. Saját magamat méregettem, meddig tudom feszegetni a határaimat. 2011. június 1-je óta írom a receptjeimet a Nosaltyra.

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Vidámság, kreatívság, cukiság.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Mindenki tegye a dolgát saját belátása, ízlése szerint. Én is ezt teszem.

Mit hallgatsz főzés közben?

Vagy a Petőfi rádiót vagy a Horvát rádiót.

Csilla zalai ragulevesének receptjéért kattints a képre!

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Nincs példaképem.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Tejföl, vaj, margarin, főzőtejszín, sajt.

Étel, amit soha nem eszel meg?

Pacal, zúza.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Kreatív hidegtál.

Közért, hipermarket vagy piac?

Hipermarket és a saját kertem termései.

Kedvenc éttermed?

A kedvenc éttermem a saját konyhám.

Életed gasztroélménye?

Legnagyobb élményemmel együtt teljesült a legnagyobb álmom is a gasztrológiában: 2017-ben megjelent a „Csili konyhája” című saját szakácskönyvem, aminek nagy sikere lett. A másik gasztroélményem, amikor Gáspár Beával együtt reklámoztunk egy céget a saját diabetikus sütimmel.

Csilla szakácskönyve, a „Csili konyhája”

Kedvenc mondás a konyhában?

Rend, tisztaság, fegyelem, vidámság.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Amikor egy állatfigurát szeretnék készíteni, és a végén mindenre hasonlít, csak arra nem, aminek szántam.

Recept, amit álmodból is?

Mura-menti csirkemell.

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Személy szerint senkit sem szeretnék kiragadni, mert én a Nosalty egész csapatát szeretem!

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Salamon Csilla


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...