A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Salamon Csillát!
Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?
Én is, mint minden háziasszony, az alapoknál kezdtem a főzést, nagyjából 28 évvel ezelőtt, amikor a családnak kezdtem főzni.
Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?
Ahogy próbálgattam magam a konyhában a sütés-főzés terén, rájöttem sok mindennek a csínja-bínjára. Saját magamat méregettem, meddig tudom feszegetni a határaimat. 2011. június 1-je óta írom a receptjeimet a Nosaltyra.
Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?
Vidámság, kreatívság, cukiság.
Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?
Mindenki tegye a dolgát saját belátása, ízlése szerint. Én is ezt teszem.
Mit hallgatsz főzés közben?
Vagy a Petőfi rádiót vagy a Horvát rádiót.
Melyik híres séf, szakács a példaképed?
Nincs példaképem.
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
Tejföl, vaj, margarin, főzőtejszín, sajt.
Étel, amit soha nem eszel meg?
Pacal, zúza.
Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?
Kreatív hidegtál.
Közért, hipermarket vagy piac?
Hipermarket és a saját kertem termései.
Kedvenc éttermed?
A kedvenc éttermem a saját konyhám.
Életed gasztroélménye?
Legnagyobb élményemmel együtt teljesült a legnagyobb álmom is a gasztrológiában: 2017-ben megjelent a „Csili konyhája” című saját szakácskönyvem, aminek nagy sikere lett. A másik gasztroélményem, amikor Gáspár Beával együtt reklámoztunk egy céget a saját diabetikus sütimmel.
Kedvenc mondás a konyhában?
Rend, tisztaság, fegyelem, vidámság.
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
Amikor egy állatfigurát szeretnék készíteni, és a végén mindenre hasonlít, csak arra nem, aminek szántam.
Recept, amit álmodból is?
Mura-menti csirkemell.
Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?
Személy szerint senkit sem szeretnék kiragadni, mert én a Nosalty egész csapatát szeretem!
Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?
Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék.
Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Címlapkép és fotók: Salamon Csilla
Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:
- „Sohasem kényszerből vagy megszokásból főzök, talán ezért is érzem azt, hogy alkotok, töltődöm és kikapcsolódom” – a Nosalty Főzőklub augusztusi arca Baroness konyhája nevű hobbiszakácsunk
- „A konyha kikapcsol, feltölt, ellazít” – a Nosalty Főzőklub szeptemberi arca ÍZcsiklandozó nevű hobbiszakácsunk
- „Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a legtöbb háziasszony a sarki boltban megveheti” – a Nosalty Főzőklub júniusi arca Judit69 nevű hobbiszakácsunk