„2 tini srác mellett, azt hiszem, elég sok recept a fejembe vésődött” – a Nosalty Főzőklub márciusi arca Happygirlkitchen nevű hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Márciusban Czövek Emese lép a reflektorfénybe, persze a Nosalty olvasói inkább Happygirlkitchen néven ismerhetik. Szia, Emese!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára legújabb cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Czövek Emesét, akit Happygirlkitchen néven ismerhettek oldalunkról.

„2 tini srác mellett azt hiszem, elég sok recept a fejembe vésődött”

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

Gyerekkoromban kezdtem el főzni Nagymamám hatására, aki csodás ízeket varázsolt az asztalra. Ő még a régi, hagyományos konyhát vitte, én azóta már nagyon sok receptet újragondoltam, de az alapok megmaradtak, és rengeteg apró kis „titkot” osztott meg velem, amiért ma is nagyon hálás vagyok.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

A Nosalty mindig az egyik kedvenc receptmegosztó oldalam volt, nemcsak a receptek sokasága miatt, hanem a sok érdekes olvasnivaló, a gasztrohírek is nagyon hasznosak az oldalon. Egyszer csak vettem a bátorságot, és feltöltöttem az első receptem. Nagyon nagy öröm ért, hisz azóta számos megkeresést kaptam, nyertem versenyeket, és most ez az interjú is elkészülhet velem, ami nagyon megtisztelő számomra.

Csupa csoki szuflé Emesétől, recept ITT

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Szeretem a gyors, egyszerű és egészséges ételeket. Hét közben nem sok időm van főzni, ezért szeretem, ha nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Hétvégén, amikor időm engedi, gyakran találok ki új recepteket vagy próbálok ki új dolgokat.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Főzz szeretettel és örömmel, és a gondoskodás biztosan érezhető lesz az ételeidben! Ne félj kipróbálni új dolgokat!

Mit hallgatsz főzés közben?

Nem főzés közben szoktam zenét hallgatni, hanem receptírás vagy képszerkesztés közben. Zenében nagyon sokfélét szeretek, így mindig a hangulatom adja meg, mely számokat játszom le épp.

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Rengeteg séfet és szakácsot kedvelek, és igazán nagyra értékelem őket és a munkájukat. Engem rajongással az ételfotózás tölt el. Rengeteg fantázia van az ételfotózásban, és mindig törekszem, hogy én is fejlesszem magam ebben (is).

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Sajt és saláta! Nagyon szeretem a finom érett sajtokat, ezért az mindig van a hűtőben, és a sok-sok saláta, ami szintén örök kedvenc.

Engem rajongással az ételfotózás tölt el

Étel, amit soha nem eszel meg?

A belsőségeket, mint pl. a pacal…

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Bazsalikom! Csodaszép fűszernövény a gyönyörű zöld színével. Fantasztikus illata és aromája van, mely igazán különleges ízt varázsol az ételeknek.

Közért, hipermarket vagy piac?

Piac tavasztól őszig! Persze van kedvenc bolthálózatom, ahol rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt lehet vásárolni.

Kedvenc éttermed?

Sárközy Ákos Textura étterme.

Életed gasztroélménye?

Amikor elkezdtem írni a Happygirlkitchen blogot, nem gondoltam, hogy ennyi pozitív visszajelzést kapok! Rengeteg kedves ember csatlakozott, és nagyon klassz csoport alakult ki. Számomra nagyon megtisztelő, és igazán nagy élmény. Emellett rengeteg igen színvonalas újságban jelent meg fotóm és receptem, és természetesen a Nosalty felkérései is nagy élmények számomra.

Rákóczi túrós, ahogy Emese készíti, recept ITT

Kedvenc mondás a konyhában?

Hallgass a szívedre, és jó lesz :)

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Mosogatás.

Recept, amit álmodból is?

2 tini srác mellett, azt hiszem, elég sok recept a fejembe vésődött, mert ha ők éhesek, jó, ha sietek a konyhában, nincs idő receptek keresgélésére :)

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Fantasztikus szakácsok és receptek vannak az oldalon, nem is igen tudok választani, mert mindet kedvelem!

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Nagymamám régi fa nyújtódeszkája, ami közel 100 éves.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Happygirlkitchen / Czövek Emese


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...