„Azt hiszem, hogy egy finom rántott sajt testébe tudnék bújni” – a Nosalty Főzőklub áprilisi arca Ana's Kitchen nevű hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Márciusban Botos Anna Máriát ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek csodás receptjeivel már találkozhattatok az Ana's Kitchen névre hallgató profilján. Szia, Anna!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára legújabb cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Botos Anna Máriát, akit Ana's Kitchen néven ismerhettek oldalunkról.

„Azt hiszem, hogy egy finom rántott sajt testébe tudnék bújni”

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

Fiatalkoromban kezdtem el főzni, mert érdekelt és tetszett, hogy a saját elképzeléseimet valósíthattam meg formailag és ízvilágban egyaránt. Számomra a sütés-főzés egy szenvedély, amiben kiélhetem a kreativitásomat és boldogsággal tölt el, amikor egy finom és dekoratív ételt készíthetek. Örömömre szolgál, hogy a receptjeimmel segíthetek az embereknek eligazodni a gasztronómia világában és bátorítani őket, hogy próbáljanak ki újabbnál újabb dolgokat.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

Szeretnék segíteni az embereknek, hogy normálisan leírt, kipróbált receptekből készíthessék el ételeiket. Többek között szeretnék ismertebbé válni, és mert kedvelem a Nosalty oldalát is.

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Színes egyéniségnek tartom magam és szeretem az újdonságokat. Imádok kreatívkodni a konyhában és szeretem a változatosságot. Én szívvel-lélekkel készítem az ételeimet, odafigyelek a részletekre, bátran kombinálom a fűszereket, és lehetőség szerint mindig friss alapanyagokból sütök és főzök.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Fogalmazzanak érthetően, figyeljenek oda az adagok mérésére, pontosan írják le a recepteket, ne féljenek kipróbálni újdonságokat, és szép képeket készítsenek az adott ételről vagy süteményről.

A különleges Paris-Bresthez receptet ITT találsz

Mit hallgatsz főzés közben?

Rádiót, és Oliver Shantit.

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Folyamatosan tanulok újabbnál újabb technikákat Jamie Olivertől és imádom Gordon James Ramsay-t, akivel volt szerencsém találkozni is.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Nálam mindig található tej, tojás, tejföl, élesztő, petrezselyem, többféle sajt, fagyasztott gyümölcsök, friss zöldségek, tejszín. Húsokból van lazac, csirkemell, sertéskaraj és darálthús. Persze a füstölt kolbász és szalonna se maradhat ki.

Étel, amit soha nem eszel meg?

A halat és a tenger gyümölcseit nem szeretem, de ettől függetlenül el tudom készíteni őket.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Azt hiszem, hogy egy finom rántott sajt testébe tudnék bújni, ami kívül ropogós és belül pedig finom lágy.

Anna klasszikus gulyáslevese, recept ITT

Közért, hipermarket vagy piac?

A hipermarketet azért szeretem, mert számos nemzet termékei elérhető ott. A piacot pedig a házi finomságokért szoktam felkeresni.

Kedvenc éttermed?

Nekem a Riso Restaurant & Terrace a kedvencem, mert, nagyon finomak az ételek, kedves a kiszolgálás és kellemes a környezet.

Életed gasztroélménye?

Nagy öröm volt számomra, amikor első helyezett lettem a Nosalty nyereményjátékában. Többféle felkérést kaptam gasztroműsorokba, és az ország számos magazinjában megjelennek receptjeim.

A közösségi oldalamon is nagy követőtáborral rendelkezem, és folyamatosan kapom a pozitív visszajelzéseket a receptjeimmel kapcsolatosan. Jó élmény volt még az is, amikor a Sass Danival főzhettem online, amit szintén nyereményként kaptam a Nosalty jóvoltából!

Kedvenc mondás a konyhában?

Ana’s Kitchen, ahol a sütés-főzés egy öröm

Folyamatosan tanulok újabbnál újabb technikákat

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Én úgy gondolom, hogy nem lenne nagy baj, ha a „rántás”, mint olyan, eltűnne a konyhai műveletekből.

Recept, amit álmodból is?

Töltött káposzta, Stefánia vagdalt, bolognai spagetti, lasagne, sólet, gulyásleves, sertéspörkölt nokedlivel, paris brest, kinder bueno, bejgli, mézes krémes, Lajcsi-szelet és még sorolhatnám a listát.

Stefánia vagdalt Annától, receptet ITT találsz

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Az oldalról nincsen kedvenc szakácsom és receptem sem.

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Sok olyan dolog van, amihez szép emlék fűződik. Talán a legszebb az, amikor az elektromos tűzhelyet bekötötték, és örömömben megsütöttem életem első pitéjét. Aztán egy másik szép emlékem egy komoly turmixgéphez fűződik, amiben főzni is lehet, ezt a gépet úgy nyertem, hogy a receptem a legjobbnak lett kiválasztva sok közül. Bármit sütök, a Nosalty mindig velem van, mert a sütőkesztyű, amit használok, azt tőletek nyertem.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Ana's Kitchen / Botos Anna Mária


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...