#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Egészen idén tavaszig Horváth Boldizsár éttermekkel dolgozott együtt, a részükre szállított alapanyagokat a termelőktől. A 25 étterem között a legnívósabb nevek szerepelnek, így a Michelin-csillagos Stand és Babel, továbbá a fine dining vonalat képviselő Mák, St. Andrea, Platán Tata és Kollázs, de ügyfelei között ott volt a hetedik kerület kedvelt keleti étterme, a Dobrumba is. A járvány berobbanása után azonban az éttermeknek mind be kellett zárniuk, így nem volt, aki átvette volna a friss zöldségeket, gyümölcsöket.

Boldizsár azonban nem csüggedt, egy huszárvágással az üzleti ügyfelekről átnyergelt a lakossági kiszállításra, és a budapesti csomagolásmentes bolttal, a ne pazarolj-jal karöltve juttatják el az embereknek a hazai terményeket azóta is. A kialakult helyzethez igazodva eleinte főként házhoz szállítással oldották meg, hogy célba érjen az áru, de emellett a ne pazarolj Fő utcai üzletében is át lehet venni a rendeléseket, vagy ad hoc betérni hozzájuk, és válogatni az aktuális kínálatból.

Boldizsár a kapocs a termelők és a vásárlók között: miközben a hazai gazdák méltányos és fenntartható kereskedelmi rendszer keretében értékesíthetik termékeiket, addig az emberek jóízű, magas minőségű és ellenőrzött alapanyagokból készíthetik el kedvenc ételeiket. A hazai és szezonális hívószavak mellett az ökológiai gazdálkodási mérnök nagy hangsúlyt fektet arra, hogy környezetbarát módon működjenek, és a bio alapanyagok is teret kapjanak a kínálatban.

A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Az idei év mindenki számára a szokásosnál is több kihívást tartogatott, és különösen nehéz gazdasági helyzetbe kerültek azok a kisebb, gyakran családi vállalkozások, amelyek működését alapjaiban írta felül a járványhelyzet. Ezért tartjuk fontosnak, hogy most még inkább támogassuk őket, ezért a karácsony közeledtével a Nosalty #HÁZICSEMEGE sorozatának keretében bemutatjuk ezeket a vállalkozásokat, hozzájárulva, hogy magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek a családi asztalra, a fa alatt pedig magyar alkotók termékei sorakozzanak becsomagolva.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Weboldal: Farm2Fork

Fotó: Farm2Fork Instagram

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...