Nosalty Adventi Kalendárium – December 9. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December kilencedikén mentsd meg a maradék mikuláscsokidat!

Így három nappal a Mikulás látogatása után csak attól függ, hogy van-e még csokink, hogy mennyire gyakoroltunk önkontrollt a kamra környékén. Persze semmi szégyen nincs abban, ha már az első napon befaltuk az összes figurát, szaloncukrot és bonbont (ez szinte kötelező, ceremoniális megnyitója az ünnepi édességfogyasztásnak), azonban ha a libikóka másik ülésében találjuk magunkat, és tele van csokival a szekrényünk, mindenképpen kezdjünk vele valamit. Például készítsünk még több édességet belőle!

Mentsd meg a csokikat

Az édes csokoládét, a keserű csokoládét

Mindegy, hogy tej- ét- esetleg fehérpártiak vagyunk, mindegyik ízű csokoládéval kezdhetünk valamit. Az egyszerű táblák, üreges csokoládék és töltetlen édességekből készíthetünk trüffelt egy kis tejszín hozzáadásával, esetleg forró csokit némi tejjel.

Darabokra törve belesüthetjük egy piskótába, gyümölcskenyérbe vagy más tésztába. Gőz fölött megolvasztva bevonhatunk vele kekszeket, más aprósüteményeket.

A mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét

De mihez kezdjünk a töltelékkel vagy más extra ízesítővel megspékelt táblákkal, szeletekkel és bonbonokkal? Ezeket nem tudjuk megolvasztani, mert a töltelék vagy a darabkák bezavarnak az ízbe és állagba.

Mégis részt vehetnek egy maradékmentő akcióban: a töltött bonbonokat például felhasználhatjuk egy lávasütihez, a mogyorós csokoládét egy hasonlóan mogyorós süteményhez.

Tahinis-csokidarabos amerikai keksz

Az amerikai csokidarabos keksz közel százéves receptjét már rengeteg verzióban és ízesítésben elkészítették szerte a világon. Nálunk is rengeteg receptet találhattok, de ilyet még ...

A tavalyi csokoládét, az idei csokoládét

És miért jó a maradékmentés? A már megbontott csokik viszonylag hamar lejárnak vagy veszítenek az ízükből, minőségükből. Ezért ha tehetjük, minél hamarabb kezdjünk valamit az el nem majszolt édességekkel. Karácsony van, süteményből sosem elég!

Tűzoltó lávasüti

Biztos mindenkinek ismerős az a szitu, amikor elfelejtődik a Valentin-nap, névnap, házassági évforduló... Na, erre van egy tök egyszerű megoldás, ez pedig nem más, mint a tűzoltó ...

Sós-csokis tart

Egy igazán különleges, könnyen elkészíthető tart, rengeteg csokival, pekándióval, keksz helyett macesszal és egy csipet sóval! Mindenki imádni fogja!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...