Nosalty Adventi Kalendárium – December 6. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December hatodikán lepjük meg a barátainkat mikulásajándékkal!

Eljött december hatodik napja, és vele együtt a Mikulás is. Lehet, hogy ez az alkalom felnőttként már nem kelt bennünk akkora izgalmat, mint amikor gyermekek voltunk, azonban ne hagyjuk eltelni ezt a kisebb ünnepet ajándékozás nélkül.

Lepjük meg a barátainkat

Hiszen az apró kedvességeknek mindenki örül, sőt, a felnőttek számára még többet jelenthet egy kis meglepetés.

Legyünk újból gyerekek

A december amúgy is tele van varázsos estékkel, amikor tényleg úgy érezzük, hogy valami van a levegőben, és biztosan történni fog valami csodás. Legalábbis gyerekként biztosan így gondolhattunk a hatodikai éjszakára.

Persze idővel lehet, hogy megfeledkezünk ezekről a csodákról, és az esték egyszerű estékké válnak, amikor egy fárasztó nap kipihenésén kívül más nem történik.

Éppen ezért van szükség arra, hogy a morcos, dolgozó felnőtteket, barátainkat, munkatársainkat, ismerőseinket meglepjük valamivel, ezzel is emlékeztetve őket arra, hogy a december hatodika nemcsak egy átlagos munkanap.

Fűszeres, chilis trüffel

A trüffel az egyik legcsodálatosabb dolog, ami a csokoládéval történhet, ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Mi most a tejszínt fűszerekkel is összeforraltuk, így ízesítve ...

Tiramisugolyók

Először kávés-kakaós golyónak indultak, aztán elfogyott az összes és rájöttem, hogy az alapanyagokat tekintve minden tiramisu hozzávaló megtalálható benne, így miért ne lehetne egy ...

Forrócsokigolyó

Igazi jolly joker édesség, mert alig van vele munka, ráadásul többféle módon is felhasználhatunk: magukban is isteniek, egy bögre tejbe rakva pedig isteni forrócsokit kapunk! Próbáljátok ...

Zsák, zsák, teli zsák

És minek örül mikuláskor egy felnőtt gyerek? Édességnek biztosan, de tulajdonképpen bármilyen apró kedvesség megteszi: egy bögre fűszeres tea vagy forró csoki, amit egy nagy termosszal bevihetünk az irodába.

Egy nagy tálca süti a közeli cukrászdából, esetleg egy doboz szaloncukor is megteszi, ha rohanósabb napunk van, és nem készülődtünk a hétvégén.

Ha bejárunk az irodába, rejtsük az asztalokra a kis meglepetéseket, vagy ha időnk engedi, ugorjunk be a barátainkhoz, fussunk össze velük. Végső esetben egy kedves online üzenet is megteszi, a lényeg, hogy minden felnőtt aszfaltot taposó, munkába járós csizmájába kerüljön valami.

Chai tea

Ezt a teát nagyon szívesen iszogatom a hideg téli estéken. Akár étkezés helyett is, hiszen a rengeteg fűszernek és a tejnek köszönhetően, még laktatónak is nevezhetjük.

Fűszeres gyömbértea

Taknyos orr, kapar a torok, tompán fáj a homlok, mire hazaérünk, úgy érezzük, mintha átküldtek volna minket egy tésztanyújtón. Ellenszer kell. A gyömbérteát már szinte mindenki ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...