Nosalty Adventi Kalendárium – December 15. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December tizenötödikén állítsuk össze a karácsonyi menüt!

Egyre fogynak a naptár lapjai, ahogy nagy léptekkel haladunk előre az ünnepi időszakban, és ugyan van még kilenc napunk szentestéig, soha nem árt előre tervezni a dolgokkal. Például a karácsonyi vacsora menüjével.

Állítsuk össze a karácsonyi menüt

A stresszmentes ünneplés egyik alapja a tervezés, és ha ettől a szótól kiráz minket a legtélibb hideg, ne izguljuk túl a dolgot, csupán 2-3 egyszerű listáról lesz szó, amit utána magunkkal tudunk vinni a boltba, a piacra és végül a konyhába.

A fogások

Először szedjük össze, hogy milyen menüt szeretnénk a szeretteink elé tenni. Hagyományos vagy modern vonalon gondolkodunk, kellenek-e a megszokott klasszikusok, vagy mindenki unja már a töltött káposztát?

Szeretnénk előételt is, vagy megoldjuk ezt a részt egy kosár pogácsával, a desszert külön kis adagokban kerül majd a vendégek elé vagy egészben?

Készítsünk egy bevásárlólistát az összes fogáshoz, majd egy napokra lebontott tervet is, hogy mit, mikor fogunk elkészíteni.

Az eredeti finn lazacleves (lohikeitto)

A lohikeitto egy egyszerű lazacos burgonyaleves, amely Finnországban és más skandináv országokban is népszerű. Észak-Európa két legkedveletbb alapanyaga, a lazac és a friss kapor ...

A vendégek

Számoljuk meg, hogy hányan ülnek majd az asztal körül, és ez alapján főzzünk, hogy biztos csak annyi maradjon az étkezés végén, ami még maradéknak épp elég lesz.

Szintén mérjük fel az igényeket is: ki mit nem szeret, ki nem eszik húst vagy glutént, kinek nem adhatunk tejes ételeket? Így nem lesznek utolsó pillanatos kellemetlenségek, amik növelik a karácsonyi stresszfaktort.

Egyszerű ünnepi pulykacomb

Egy szép, ropogós, belül szaftos pulykasült bármilyen ünnepi alkalomra jó lehet. Nem kell azonban feltétlenül egész pulykával szenvedni, ami a sütőbe is alig fér be, pláne, ha nem a ...

Az időzítés

Ahogy egyre közeledünk a nagy naphoz, sűrűsödnek majd a feladatok, és ebben a tennivaló-rengetegben nehéz elveszíteni a fejünket. Egy jól összerakott tervvel azonban elkerülhetjük a rohanást, a kapkodást és az aggódást.

Érjen minket felkészülten a karácsony, hogy a folyamatos sütés-főzés helyett több időnk jusson a családunkra, barátainkra, az ünnepre.

Zserbó, ahogy Gerzsenyi Flóra készíti

A zserbó tradicionális karácsonyi sütemény, aminek biztosított helye van az ünnepi asztalon, szorosan a bejgli és a többi aprósüti mellett. Ami azt illeti, ez egy elég munka- és ...

Hagyományos isler

Nem telhet el ünnep isler nélkül, ez a két dolog annyira egybetartozik, mint az omlós aprósütemény két oldala. Készítsük valamilyen piros lekvárral, ez a klasszikus isler egyik ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Vaníliás banánpuding

Az amerikai banana pudding elsősorban az USA déli államaiban közkedvelt, ott előszeretettel készítik családi, egyéb közösségi összejövetelekre. Igazán népszerűvé egy Magnolia Bakery ...

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...